Időjárás

Érkezik a hidegfront és a fagy – térképen mutatjuk a hétvégi időjárást

Munkája mellett virágzó drogbizniszt futtatott, elfogták

Elfogtak egy férfit, aki Budapest IV. és XV. kerületében munkába jövet-menet kannabiszt és az amfetamint árult az autójából – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda csütörtökön a police.hu-n.

Azt írták, hogy a nyomozás szerint a férfi drogbiznisze egy éve virágzott. A 43 éves férfit március 6-án fogták el, miközben egy csomag fehér port és egy zöld növényi törmelékkel teli tasakot adott el egy 37 éves budapesti nőnek szokásos útvonalán, a munkahelye – egy autóalkatrész-kereskedés – és a lakóhelye közötti útszakaszon.

A rendőrök a férfi ruházatában pénzkötegeket és két mobiltelefont találtak. Ezeket lefoglalták, majd

kábítószer-kereső kutya segítségével átkutatták a lakását és az ahhoz tartozó alagsori tárolókat.

Utóbbi egyikében egy olyan lemezszekrény állt, amely tele volt növényi törmelékkel, nejlontasakokkal. A rendőrség talált digitális mérleget, őrlőt, valamint SIM-kártyákat és adattároló kártyákat is.

A nyomozók mintegy egy kilogramm kábítószert foglaltak le, amelynek feketepiaci értéke 3 millió forint. Az elsődleges szakértői vélemény szerint a kábítószer egy része amfetamin, a másik kannabisz – tudatta a rendőrség. A rajtaütéssel mintegy ezer adag kábítószer piacra kerülését sikerült megakadályozniuk a nyomozóknak.

A férfit jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg, majd őrizetbe vették,

és kezdeményezték a letartóztatását, amelyet az illetékes bíróság időközben el is rendelt. A 37 éves nőt kábítószer birtoklásával gyanúsítják, ő szabadlábon védekezik.

A rendőrség vizsgálja, hogy a férfi kitől szerezhette be a kábítószert, és azt is, hogy pontosan kiknek értékesíthette tovább, így nem kizárt, hogy a gyanúsítotti kör bővül – áll a közleményben.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még