Baleset

Három személyautó ütközött, egy ember meghalt

Embercsempészéssel gyanúsítható férfit és határsértőket fogtak el a rendőrök

Harminc határsértőt és egy embercsempészéssel gyanúsítható jordán férfit fogtak el a határrendészek Battonya külterületén – közölte a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon csütörtökön.

A tájékoztatás szerint csütörtökre virradó éjjel a határrendészek egy kisteherautót ellenőriztek, amelynek rakterében 26 embert találtak. A magukat bangladesi, nepáli, indiai és pakisztáni állampolgárnak valló férfiak és nők nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat, és azt sem, hogy jogszerűen érkeztek Magyarországra.

Közvetlenül az ellenőrzés előtt a jármű vezetőfülkéjéből kiugrott és elfutott egy férfi, a határrendészek a jordán állampolgárt elfogták. A gyanú szerint ő segített a határsértőknek abban, hogy a zöldhatáron át Magyarországra jussanak, illetve a kisteherautóval tovább szállította volna őket, ezért a férfit embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették.

A 26 határsértő ellen a határrendészet eljárást indított. A rendőrség beszámolója szerint az elfogás helyszínének környékét átkutató rendőrök további négy külföldit találtak, akik személyazonosságukat és a jogszerű magyarországi tartózkodásukat szintén nem tudták igazolni, ezért velük szemben is idegenrendészeti eljárás indult.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még