Aktuális

NATO-vadászgépek egy orosz repülőgépet fogtak el Észtország légterében

Szombathelyen felavatták a legkisebb huszárokat

| Szerző: hirado.hu
Szerte az országban családi programokkal várták az emlékezőket a március 15-i nemzeti ünnepen. Kinyitotta kapuit a Parlament: egész nap hosszú sorok kígyóztak a Kossuth téren hogy megnézhessék a Szent Koronát. A Palotanegyedben izgalmas foglalkozásokkal várták a látogatókat, a Múzeumkertben interaktív játékokkal készültek. Szombathelyen „kishuszártoborzót” tartottak, ahol a kicsiket „igazi” huszárrá avatták, persze csak egy papír huszárcsákóval.

Szombathelyen „kishuszártoborzót” tartott a Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület. Az eseményen részt vett Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter is.

A rendezvényen jelképesen felavatták a játékos próbát teljesítő általános iskolás kis „huszárokat”, átadva nekik egy-egy papírból készült huszárcsákót.

Fotó: MTI/Katona Tibor

A képeket elnézve a kicsik igencsak kitettek magukért és 175. évvel az igazi huszárok után most ők is „megfutamították” a labancokat.

Fotó: MTI/Katona Tibor
Fotó: MTI/Katona Tibor

Persze nemcsak „kicsi”, hanem a „nagy” huszárok is tartottak bemutatót Szombathelyen.

Fotó: MTI/Katona Tibor

A képre kattintva galéria nyílik a nemzeti ünnep többi programjáról:

Kapcsolódó tartalom

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="9222544" align="aligncenter"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => //hirado.hu/wp-content/uploads/sites/7/2023/03/Diszunnepseg-a-Muzeumkertben-1-HPGy-e1678882467844-1024x576.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Ajánljuk még