Aktuális

Szoboszlai: Nincsenek fájdalmaim, és szeretnék mihamarabb csúcsformába kerülni

Menczer Tamás: A Bécsben tartózkodó magyarok figyeljék a rendőrség tájékoztatását

Templomok elleni támadások veszélyének gyanúja miatt a külügyminisztérium arra kéri a Bécsben tartózkodó magyarokat, hogy figyeljék a rendőrség tájékoztatását, és fokozott odafigyeléssel, óvatossággal járjanak el – tájékoztatta a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán az MTI-t.

Menczer Tamás közölte: a bécsi rendőrség – elővigyázatossági intézkedésből – megerősített rendőri jelenlétet rendelt el a bécsi templomok elleni támadások közvetlen veszélyének gyanúja miatt.

Kapcsolódó tartalom

A megerősített rendőri jelenlét alapja a hírszerző szolgálat azon információja, miszerint egy szíriai iszlamista terrorista sejt támadást tervez – tette hozzá.

Az államtitkár kiemelte: templomok bezárásáról, valamint a turisták által kedvelt helyek kiürítéséről nincs szó, a lakosságnak sem tettek közzé figyelmeztetést.

Bécsi templomok elleni iszlamista támadás veszélyére figyelmeztetett az osztrák rendőrség

Bécsi templomok elleni iszlamista terrortámadásokra figyelmeztetett szerdán az osztrák rendőrség hírszerzési forrásokra hivatkozva.

A bejelentés szerint a hatóságok megerősítették több épület – köztük templomok – körül a biztonsági jelenlétet. Növelték továbbá a Bécsben szolgálatot teljesítő rendőrök létszámát, Markus Dittrich rendőrségi szóvivő közlése szerint golyóálló mellénnyel és gépkarabéllyal is felszerelték őket.

„Amennyiben konkrét veszély leselkedik a lakosságra egy bizonyos helyen, a bécsi rendőrség azonnal, minden csatornán figyelmeztetést fog kiadni” – szögezték le a hatóságok, hozzátéve, hogy egyelőre bizonytalan, meddig maradnak érvényben a különleges biztonsági intézkedések.

A hatóságok egyúttal arra kérték az embereket, ne osszanak meg szolgálatot teljesítő rendőrökről képeket a közösségi médiában.

A kiemelt kép illusztráció. 

Ajánljuk még