Aktuális

Homokfelhő rontja a látási körülményeket az M1-esen

Menczer Tamás: A valóság egyértelmű, a béke jó, a háború rossz

A kormány az azonnali béke pártján áll, amit elkezdtek címkézni, hogy az „nem lenne igazságos, nem lenne tisztességes”, pedig a valóság egészen egyértelmű: a béke jó, a háború rossz – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán a Pest megyi Zsámbékon.

Menczer Tamás az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulójára emlékező ünnepségen arról beszélt, mostanában, amikor azt látjuk, hogy a mindennapi megélhetéshez szükséges feltételek egyre nehezebben elérhetőek, az energia egyre drágább, akkor úgy érzi az ember, korlátozva van a szabadsága, korlátozzák azt, hogy úgy éljünk, mint annak előtte.

A helyzet nehéz, de hasonlóan az 56-osokhoz és a rendszerváltókhoz, mi is erőt kell, hogy merítsünk az 1848-as hősök példájából. „A recept pedig általuk adott: hazaszerető szívvel és a magyar érdekekre fókuszáló fejjel cselekedni” – fogalmazott az államtitkár.

Menczer Tamás figyelmeztetett, ha egy politikus, akármilyen okból, a magyar érdeket hátrébb sorolja és más nemzet érdekeit teszi az első helyre, akár vélt jó szándékkal, akkor eltéveszti a célt és szakadékba vezeti azt a közösséget, amely a bizalmával megtisztelte.

A magyar kormány első helyen és elsőként mindig a magyar érdekeket tartja szem előtt, a kormány döntéseit kizárólag a magyar érdek befolyásolja – hangoztatta az államtitkár.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még