Aktuális

Összeütközött egy oktató és egy utasszállító repülőgép, többen meghaltak

Katonai tiszteletadás mellett felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt

Novák Katalin köztársasági elnök és Kövér László, az Országgyűlés elnöke jelenlétében, katonai tiszteletadás mellett felvonták a nemzeti lobogót a március 15-ei nemzeti ünnepen, szerda délelőtt az Országház előtt.

A lobogót Novák Katalin köztársasági elnök és Kövér László, az Országgyűlés elnöke jelenlétében, a Himnusz hangjaira a honvédség díszegysége vonta fel a Kossuth téren. Az eseményen közreműködött a központi katonazenekar és a lovas díszegység. ,Az ünnepélyes rendezvényen részt vett a kormány több tagja, továbbá az állami és katonai szervezetek és a diplomáciai testület képviselői.

Fotó: Hirado.hu/Horváth Péter Gyula

A hűvös, szeles időben sok család, turista jelent meg a téren. A nézelődők többsége kokárdát viselt. Országszerte és a határon túl is számos ünnepi rendezvényt tartanak az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 175. évfordulója tiszteletére.

(Forrás: M1)

Orbán Viktor miniszterelnök délután Kiskőrösön, a Petőfi Sándor Művelődési Központ előtt mondja el ünnepi beszédét. A budai Várban és a Múzeumkertben egész napos programokkal várják a családokat.

Március 15. a modern parlamentáris Magyarország megszületésének napja, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kezdete. Munkaszüneti nap 1989-ben volt először, 1990 óta hivatalos nemzeti ünnep.

Kapcsolódó tartalom

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="9222544" align="aligncenter"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/7/2023/03/Diszunnepseg-a-Muzeumkertben-1-HPGy-e1678882467844-1024x576.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Ajánljuk még