Baleset

Gyalogost gázoltak el az autópályán

Tömegbaleset az M1-esen: még tart a helyreállítás a tömegbaleset helyszínén, óriási a torlódás

| Szerző: hirado.hu
Egész nap óriási volt a torlódás Herceghalomnál az M1-es autópályán, ahol még mindig tart a helyreállítás a szombati tömeg-szerencsétlenség után. A kigyulladt autók miatt ugyanis megolvadt az aszfalt felső rétege, ezért újra burkolják az érintett szakaszt. Így egy sávon haladhat a forgalom és sebességkorlátozás is érvényben van. A Magyar Biztosítók Szövetsége közölte, a biztosítók rendkívüli előleget nyújtanak a károsultaknak.

Szombaton a baleset helyszínén a budapesti speciális autómentők az elsők között kezdték meg a kiégett roncsok eltakarítását, ami nem volt könnyű feladat. Több mint húsz különleges mentőeszközzel vonultak ki. A tapasztalattal rendelkező szakembereknek is nagy kihívást jelentett a mentési feladat végrehajtása.

Kapcsolódó tartalom

Hétfő reggel már a helyreállítási munkálatokon dolgoztak a szakemberek félpályás útlezárás mellett az M1-es autópályán a szombati tömegbaleset helyszínén.

A munkálatok miatt szinte egész nap jelentős, mintegy öt-hat kilométeres torlódás volt a sztráda Győr felé vezető oldalán, Herceghalom térségében.

Kiégett és sérült gépjárművek az M1-es autópályán Herceghalomnál, ahol öt kamion és 37 autó ütközött össze, mindkét irányban lezárták az autópályát 2023. március 11-én. A balesetben érintett öt kamion és 37 személygépkocsi közül 19 jármű kiégett, és összesen 26 ember sérült meg. Közülük hatan életveszélyesen, heten pedig súlyosan sérültek.
MTI/Lakatos Péter

Ez volt a valaha történt egyik legsúlyosabb közúti tömegszerencsétlenség Magyarországon, 41 jármű ütközött össze. Egy 44 éves férfi meghalt, 39-en megsérültek, köztük négy gyermek súlyosan. A helyszínre négy mentőhelikoptert és 16 mentőautót riasztottak.

Kapcsolódó tartalom

A sérülteket négy település – Győr, Tatabánya, Székesfehérvár és Budapest – kórházaiba szállították. Több embert ambuláns ellátásuk után hazaengedtek, de sokan vannak olyanok, akik még jelenleg is kórházi ápolásra szorulnak. A győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórházba négy sérültet szállított az Országos Mentőszolgálat. A Fejér megyei Szent György Kórházba került kilenc sérültből már csak hárman szorulnak kórházi kezelésre.

Ajánljuk még