Aktuális

Fegyveres férfi ejtette túszul egy busz utasait Rio de Janeiróban

A KDNP a leghatározottabban visszautasítja a Szent II. János Pál pápa lejáratását célzó kampányt

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) hétfőn a leghatározottabban visszautasította közleményében a Lengyelországban zajló, Szent II. János Pál pápa lejáratását célzó kampányt.

A kisebbik kormánypárt nevében Semjén Zsolt elnök, miniszterelnök-helyettes és Soltész Miklós alelnök, egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár az MTI-hez eljuttatott közleményben úgy fogalmazott: felháborítónak és elfogadhatatlannak tartják, hogy egy olyan embert támadnak, aki mindig az emberi szeretet és méltóság mellett állt ki, akinek Közép- és Kelet-Európa népei a szabadságukat köszönhetik.

Kapcsolódó tartalom

Jelezték, támogatják Stanislaw Dziwisz bíborost, aki a jóakaratú emberek támogatását kérte, hogy akkor, amikor a Szentatyát sértegetik, ne hallgassanak. Kiállnak továbbá Barbara Nowak kis-lengyelországi oktatási felügyelő mellett, aki arra kérte az embereket, hogy a pápa fényképét jól látható helyekre – lakásuk és munkahelyük ablakaiba, valamint a közösségi profiljukra helyezzék ki.

Egyetértenek Marek Jedraszewski krakkói metropolita érsekkel, aki szerint harcolni kell: nem erőszakkal, hanem igazsággal és imával kell küzdeni.

„Tisztelet a nagy és szent pápának!”

– zárul a KDNP állásfoglalása.

Kiemelt képünk: Szent II. János Pál pápa életnagyságú szobra a Szent István-bazilika papi bejárójánál 2020. május 18-án. (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Ajánljuk még