Gyász

Szívszorító búcsú: Közös sírba temetik a színésszel Tahi Tóth László özvegyét

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A Dal 2023: nagy visszatérők a második válogatóban

| Szerző: hirado.hu
Az élő show-ba bejutott 40 versenyző közös Adamis Anna dalcsokrával és új műsorvezető párossal kezdetét vette március 11-én a magyar könnyűzene ünnepe, A Dal. Rókusfalvy Lili és Fodor Imre szombaton ismét 19:35-től várja a nézőket. A második válogató adásban újabb tíz versenydal mutatkozik be, és öt jut tovább az elődöntőbe.

 

Hagyományosan, a közös dallal indult a Duna showműsora. A 40 versenyző a magyar zenei élet meghatározó alakja, Adamis Anna tiszteletére egy dalcsokrot énekelt a Tízezer lépés, a Ha én szél lehetnék, a Kék asszony, a Vallomás, valamint a Miénk itt a tér című szerzeményeiből. A jogász, költő, előadó, szövegíró életpályája elismeréseként 2022-ben Petőfi Zenei Díj Életműdíjat kapott, amelyet a Duna impozáns gálaműsora keretében vett át.

Kapcsolódó tartalom

A Dal 2023 első válogatójában már megmutatkozott a műfaj védjegye, a műfaji sokszínűség, a pop, az alternatív zene, és a metál rock is képviseltették magukat. A szombati második válogató adásban újabb tíz előadó áll színpadra saját dalával, közülük többen visszatérő versenyzői a dalválasztónak:

1AM x Pál Dénes x Nagy Bogi – Eljátszottam

Bernadett – Anya bújj mellém

CARMEN ft. Torres Dani – Félig árva

Elishaz – A világok haragja

EVERFLASH – Édenkert

Gábor Márkó – Nem rólunk szól

Pádár Szilvi – Súlytalan

QUACK – Akkor is

Roy Galeri – Boldog vagy

Szekeres András – Az ősz

Fotó: MTVA

Az első válogatóban a Wolf Kati, Mező Misi, Ferenczi György és Egri Péter alkotta szakmai zsűri pontszámai alapján három produkció holtversenyben jutott tovább az akusztikus elődöntőbe, az Egri Péter által legmodernebbnek és kortársnak kikiáltott Te beszéled a nyelvemet Varga Zsuzsától, a Vigasztaló a szólistává előlépett Szebényi Dánieltől, valamint a romantikus, Fodor Imre szívéig hatoló Az utoljára látni nehéz című dal az OliverFromEarth előadásában. A legmagasabb pontszámot Kovács Áron Lennél című lánykérő dala kapta, amelyben az énekest fia kísérte hegedűn. A közönség szívét egy metál zenekar, az Escape My Shadows Emlékezni Rád című produkciója rabolta el, az együttesnek ez volt az első élő televíziós fellépése. A második válogatóban is 5 versenydal csatlakozik az elődöntős mezőnyhöz.

A Dal a páratlan országos, főműsoridős bemutatkozási lehetőség biztosítása mellett egyedülálló támogatást nyújt a zenészeknek. A győztes dal előadója – „Az Év Dala 2023” cím, illetve a Petőfi Zenei Díj „Év dala 2023” elismerés mellett – tízmillió forintot nyer zenei produkciója fejlesztésére. A döntőbe jutott másik hét dal előadója szintén részesül zenei pályájára fordítható nyereményben. A közmédia feladata és küldetése, hogy a Duna showműsora az új magyar dalok megszületését ösztönözve a magyar könnyűzene katalizátora legyen, továbbörökítse a gazdag hazai kultúrát és gondozza a magyar nyelvet.

Találjuk meg együtt az ország egyik legnagyobb zenei eseményén az év dalát! Kövesd A Dal Facebook– és Instagram-oldalát, a műsor hivatalos YouTube– és TikTokcsatornáját, valamint adal.hu-t, hogy ne maradj le semmiről!

A Dal 2023 második elődöntő szombaton 19:35-től a Dunán, közvetlenül a SzerencseSzombat után!

A Dal a tiéd!

A kiemelt képen A Dal 2023 zsűritagjai. (Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ajánljuk még