Aktuális

Szijjártó Péter: Magyarországot egyre súlyosbodó aggodalommal tölti el a közel-keleti helyzet

Tömegbaleset az M1-esen: megrázó felvételen az ütközés pillanata

Csak felnőtteknek!

Az oldal alkalmas kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására.

Tartalma a 2010. évi CLXXXV. médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

| Szerző: hirado.hu
Sokkoló fedélzeti kamerás felvételt osztott meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság az M1-es autópályán történt szombati tömegbaleset pillanatáról. A karambolban 41 gépjármű volt érintett. Egy 44 éves férfi elhunyt, 39-en megsérültek; a rendelkezésre álló adatok szerint ketten életveszélyesen, tizenketten súlyosan, huszonöten könnyebben. Figyelem! Megrázó képsorok.

Mint arról korábban beszámoltunk, súlyos tömegbaleset történt szombat délután az M1-es autópályán Mánynál. A karambolt követően az M1-es autópálya olyan, mint egy katasztrófafilm helyszíne. Roncsok maradtak csak az autókból: teljesen kiégtek és összetörtek. Egy kamion több járművet is maga alá gyűrt, abból szinte semmi sem maradt, felismerhetetlenné vált. Összenyomódott és kiszakadtak a kerekei.

Kapcsolódó tartalom

A balesetet a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő (MKIF) Zrt. szombati közlése szerint lokális porátfúvás okozhatta, ami miatt hirtelen csökkenhettek a látási viszonyok.

Egy 44 éves férfi elhunyt, 39-en megsérültek; a rendelkezésre álló adatok szerint ketten életveszélyesen, tizenketten súlyosan, huszonöten könnyebben.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője szombaton közölte, a helyszínre négy helikopterrel és 16 mentőautóval érkeztek a mentők, akik a sérülteket győri, budapesti, tatabányai és székesfehérvári kórházakba szállították.

Kapcsolódó tartalom

Az Útinform tájékoztatása szerint vasárnap reggelre a hatóságok befejezték a műszaki mentést és a helyszínelést, az autópályát a Hegyeshalom felé vezető oldalon is megnyitották, így a forgalom  már mindkét irányban zavartalanul haladhatott. A szalagkorlát helyreállítási munkálatai miatt azonban az M1-es Hegyeshalom irányába vezető oldalán a belső sávot lezárták, ezért később mintegy 3 kilométeres torlódás alakult ki.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: kiégett és sérült gépjárművek az M1-es autópályán Herceghalomnál, ahol öt kamion és 37 autó ütközött össze, mindkét irányban lezárták az autópályát 2023. március 11-én (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

Ajánljuk még