Gyász

Elhunyt a Ferencváros Európa-bajnok és KEK-győztes vízilabdázója

„Az volt a szerencsés körülmény, hogy a járműveket el tudták hagyni" – gyermekek is vannak a tömegbaleset sérültjei között

| Szerző: hirado.hu
Összesen 39-en sérültek meg Magyarország egyik legnagyobb tömegbalesetében szombaton, az M1-es autópályán, ahol 43 jármű ütközött egymással. A balesetnek halálos áldozata is van, a sérültek között gyermekeket is találni, két ember pedig életveszélyes állapotban van.

 

A sérültek állapotáról és a mentésről Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője nyilatkozott az M1 Híradónak.

„A helyszínre érkező mentőegységek egészen extrém körülmények között végezték a munkájukat, a füstben, a porviharban, alig lehetett látni, alig lehetett lélegezni. Összesen 16 mentőautót és 4 mentőhelikoptert riasztottunk a helyszínre” – mondta el.

Hozzátette: a mentőegységek 39 sérültet láttak el és szállítottak kórházba, közülük négy gyermek, illetve tíz felnőtt súlyos sérüléseket szenvedett, jellemzően töréseket, zúzódásokat, belső sérüléseket. Volt egy férfi, aki légúti égés miatt életveszélyes állapotban lélegeztetve került mentőhelikopterrel kórházba.

Győrfi Pál elmondta, hogy a mentés végén, amikor a mentők munkája már befejeződött, a roncsok szétválasztásakor találtak meg egy áldozatot, egy 44 éves férfit.

„A helyszínen sikerült stabilizálni a súlyos sérültek állapotát is” – közölte Győrfi Pál, hozzátéve, hogy a sérülések főleg az ütközés miatt következtek be, a traumás, mechanikus sérülések voltak a jellemzőek.

„Az volt talán a szerencsés körülmény, hogy a járműveket el tudták hagyni, állítólag volt olyan családfő, aki az egész családját, feleségét és három gyermekét is kimentette a kocsiból, ami után például a gyermekülés is elégett”

– zárta gondolatait Győrfi Pál.

Ajánljuk még