Baleset

Megérkeztek a képek: kisiklott és kigyulladt egy etanolt szállító vonat

Sok iskolában készülnek már Ferenc pápa magyarországi látogatására

Országszerte elkezdtek felkészülni az egyházi iskolák Ferenc pápa budapesti látogatására. Van olyan intézmény, ahonnan várhatóan több százan mennek el a Papp László Sportarénába, ahol kifejezetten fiatalokkal találkozik majd a Szentatya. A katolikus egyházfő április 28-a és 30-a között tesz lelkipásztori látogatást Magyarországon –hangzott el az M1 Híradójában.

A Sándor-palotába vezet majd Ferenc pápa első útja április 28-ai érkezése után. Novák Katalin köztársasági elnök ünnepélyesen fogadja, majd Orbán Viktor miniszterelnökkel találkozik.

Kapcsolódó tartalom

Péntek délután 5 órakor a budapesti Szent István-bazilikában papokkal és szerzetesekkel találkozik. Az eseményt kivetítőn is lehet majd követni. Szombaton fogyatékkal élő gyermekekhez látogat, majd a Rózsák terén fogadja a hajléktalanokat, a háború elől menekülőket és a szegényeket. A Papp László Sportarénában pedig több ezer diákkal találkozik.

A debreceni Szent József Általános Iskola és Gimnázium 9. osztályos diákjai dallal készülnek a pápalátogatásra. Szerintük hatalmas lehetőség, hogy találkozhatnak a Szentatyával.

Kapcsolódó tartalom

Egy szívvel, egy lélekkel

A debreceni iskolából sok diák a 2021-es budapesti eucharisztikus világkongresszuson is részt vett, ahol meghallgatták a pápát. Most tavasszal az iskolából több mint 400-an utaznak a fővárosba.

„Egyházunk a vallásunk legfőbb vezetőjével találkozni az egy egyszeri és megismételhetetlen alkalom lehet mindenkinek az életében. Fontos a hit elmélyítése szempontjából. Fontos azért, hogy látja azt, hogy sokan egy szívvel, egy lélekkel vagyunk jelen” – magyarázta Bódis Zoltán, Szent József Általános Iskola és Gimnázium vezetője.

Kapcsolódó tartalom

Hatalmas tömegre számítanak

A legnagyobb esemény a Kossuth téren lesz, ahol a Szentatya misét tart. Az eseményre Magyarországról és a környező országokból is mindenkit várnak. A szervezők hatalmas tömegre számítanak. A tervek szerint a környéken több kivetítőt is kihelyeznek, így mindenki be tud majd kapcsolódni a szentmisébe.

Ferenc pápa vasárnap az esti órákban utazik vissza a Vatikánba, de előtte még a Pázmány Péter Katolikus Egyetemre is ellátogat. Veres András a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke az M1-nek elmondta:

a Szentatya látogatása már önmagában is hatalmas érték Magyarországnak.

Kapcsolódó tartalom

„Hiszen olyankor nemcsak az ott élő katolikusokat vagy a hívőket akarja meglátogatni, hanem az adott országot, tehát annak politikai, társadalmi, vezetőivel is találkozik, és természetesen a lelkipásztori élet sok területéről szólít meg ilyenkor embereket” – hangsúlyozta Veres András, győri megyés püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke.

Kapcsolódó tartalom

A pápalátogatás programjaira hamarosan lehet majd jelentkezni a Ferenc2023.hu honlapon keresztül. Az áprilisi pápalátogatás eseményeit pedig követhetik a közmédia csatornáin is. A Szentatya budapesti látogatásának minden részletéről beszámolunk majd.

Kiemelt kép forrása: A Miniszterelnökség által közreadott képen Ferenc pápa távozik Budapestről a Liszt Ferenc-repülőtéren 2021. szeptember 12-én. (Fotó: MTI/Miniszterelnökség/Botár Gergely)

Kapcsolódó hírek

Közel harminc év után újra hivatalos látogatáson Magyarországon katolikus egyházfő: áprilisban jön Ferenc pápa
Magyarországra érkezik Ferenc pápa! A katolikus egyházfő április 28-a és 30-a között tesz hivatalos látogatást Budapesten. Ferenc pápát Orbán Viktor miniszterelnök hívta meg Magyarországra, miután tavaly tavasszal a kormánypártok nyertek az országgyűlési választáson. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia úgy reagált: minden magyarnak fontos esemény Ferenc pápa látogatása. Novák Katalin államfő pedig azt írta: szeretettel várjuk a Szentatyát.
Belföld
MKPK: Minden magyarnak fontos esemény Ferenc pápa látogatása
Ferenc pápa magyarországi látogatása nagyon fontos esemény nemcsak a katolikusoknak, hanem minden magyarnak határon innen és túl – olvasható a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) állandó tanácsának MTI-hez eljuttatott közleményében.
Belföld

Ajánljuk még