Időjárás

Ne hagyjuk otthon az esernyőt! – figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat

Sok iskolában készülnek már Ferenc pápa magyarországi látogatására

Országszerte elkezdtek felkészülni az egyházi iskolák Ferenc pápa budapesti látogatására. Van olyan intézmény, ahonnan várhatóan több százan mennek el a Papp László Sportarénába, ahol kifejezetten fiatalokkal találkozik majd a Szentatya. A katolikus egyházfő április 28-a és 30-a között tesz lelkipásztori látogatást Magyarországon –hangzott el az M1 Híradójában.

A Sándor-palotába vezet majd Ferenc pápa első útja április 28-ai érkezése után. Novák Katalin köztársasági elnök ünnepélyesen fogadja, majd Orbán Viktor miniszterelnökkel találkozik.

Kapcsolódó tartalom

Péntek délután 5 órakor a budapesti Szent István-bazilikában papokkal és szerzetesekkel találkozik. Az eseményt kivetítőn is lehet majd követni. Szombaton fogyatékkal élő gyermekekhez látogat, majd a Rózsák terén fogadja a hajléktalanokat, a háború elől menekülőket és a szegényeket. A Papp László Sportarénában pedig több ezer diákkal találkozik.

A debreceni Szent József Általános Iskola és Gimnázium 9. osztályos diákjai dallal készülnek a pápalátogatásra. Szerintük hatalmas lehetőség, hogy találkozhatnak a Szentatyával.

Kapcsolódó tartalom

Egy szívvel, egy lélekkel

A debreceni iskolából sok diák a 2021-es budapesti eucharisztikus világkongresszuson is részt vett, ahol meghallgatták a pápát. Most tavasszal az iskolából több mint 400-an utaznak a fővárosba.

„Egyházunk a vallásunk legfőbb vezetőjével találkozni az egy egyszeri és megismételhetetlen alkalom lehet mindenkinek az életében. Fontos a hit elmélyítése szempontjából. Fontos azért, hogy látja azt, hogy sokan egy szívvel, egy lélekkel vagyunk jelen” – magyarázta Bódis Zoltán, Szent József Általános Iskola és Gimnázium vezetője.

Kapcsolódó tartalom

Hatalmas tömegre számítanak

A legnagyobb esemény a Kossuth téren lesz, ahol a Szentatya misét tart. Az eseményre Magyarországról és a környező országokból is mindenkit várnak. A szervezők hatalmas tömegre számítanak. A tervek szerint a környéken több kivetítőt is kihelyeznek, így mindenki be tud majd kapcsolódni a szentmisébe.

Ferenc pápa vasárnap az esti órákban utazik vissza a Vatikánba, de előtte még a Pázmány Péter Katolikus Egyetemre is ellátogat. Veres András a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke az M1-nek elmondta:

a Szentatya látogatása már önmagában is hatalmas érték Magyarországnak.

Kapcsolódó tartalom

„Hiszen olyankor nemcsak az ott élő katolikusokat vagy a hívőket akarja meglátogatni, hanem az adott országot, tehát annak politikai, társadalmi, vezetőivel is találkozik, és természetesen a lelkipásztori élet sok területéről szólít meg ilyenkor embereket” – hangsúlyozta Veres András, győri megyés püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke.

Kapcsolódó tartalom

A pápalátogatás programjaira hamarosan lehet majd jelentkezni a Ferenc2023.hu honlapon keresztül. Az áprilisi pápalátogatás eseményeit pedig követhetik a közmédia csatornáin is. A Szentatya budapesti látogatásának minden részletéről beszámolunk majd.

Kiemelt kép forrása: A Miniszterelnökség által közreadott képen Ferenc pápa távozik Budapestről a Liszt Ferenc-repülőtéren 2021. szeptember 12-én. (Fotó: MTI/Miniszterelnökség/Botár Gergely)

Kapcsolódó hírek

Ajánljuk még