Baleset

Egy kamion a szalagkorlátnak ütközött, lezárták az autópályát

Orbán Viktor: Magyarország nem fog engedni Brüsszelnek a gyermekvédelem ügyében

Magyarország nem fog engedni Brüsszelnek a gyermekvédelem ügyében – erről péntek reggel beszélt Orbán Viktor a rádióban. A miniszterelnök azt mondta: Brüsszelben azt követelik, hogy a gyermeknevelés ügyében szüntessük meg a szülők elsőbbségét, ugyanakkor a szülők joggal várják el a kormánytól, hogy a gyermeknevelés maradjon az ő felelősségük és az iskolában ne népszerűsíthessenek olyan életfelfogást, amelyhez nem járultak hozzá – hangzott el az M1 Híradójában.

„Nincs rendben, hogy egy 14. életévét betöltött fiatalt, szexuálisan kihasználhat egy nála sokkal idősebb felnőtt. Mindez nem maradhat következmények nélkül” – figyelmeztetett Schittl Eszter, a CitizenGo kampányigazgatója az M1 48 perc című műsorában.

Kapcsolódó tartalom

Békés Bence publicista – aki korábban a TASZ aktivistája volt –, pedig azt mondta: az egyes intézmények félnek a gyakran Soros-szervezeteknek aposztrofált NGO-k büntetőjogi fenyegetéseitől.

Kapcsolódó tartalom

Bite Zsolt, aki pedagógiai asszisztensként azzal hergelte a közvéleményt, hogy egy 15 éves fiú a szeretője egy nyilvános videójában azzal dicsekedett, hogy őt, mint LMBTQ-aktivistát ingyen védelmezik olyan szervezetek, mint a TASZ, az Amnesty International, a Helsinki Bizottság és bármikor kimenti őt a tanártüntetéseket szervező Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete.

Számos pedofil-botrányra fény derült

Az elmúlt hetekben több pedofil-botrányra is fény derült. A gyanú szerint az egyiket Kovács Gábor volt LMP-s politikus követhette el, akit azóta letartóztatott a bíróság.

A 67 éves férfi másfél hete otthonából csalt el egy 13 éves gyermeket, akivel szemben szexuális visszaélést követett el. A rendőrséget a szülők értesítették, miután a kisfiú elmondta, hogy mit tett vele a volt politikus.

Kapcsolódó tartalom

„A szexuális kisebbségek jogainak összemosása a pedofiliával, vagy a kiskorúak veszélyeztetésével, az éppen Brüsszel törekvése, éppen a külföldről finanszírozott NGO-k törekvése”
– mutatott rá ifj. Lomnici Zoltán.

„A 18 éven felüliek esetében semmilyen tiltó szabályt nem vezetett be a kormány a gyermekvédelmi törvény módosításával. Az ugyanis valóban összeegyeztethetetlen lenne a jelenlegi uniós és nemzetközi jogi környezettel”– emlékeztett rá az alkotmányjogász, aki az M1-en megerősítette:

a gyermekek védelmét szolgáló intézményrendszer kiépítése Magyarország szuverén joga.

Közben Varga Judit igazságügyi miniszter ellenkérelmet nyújtott be az Európai Unió Bíróságához a magyar gyermekvédelmi törvény miatt indított uniós kötelezettségszegési eljárásban.

Áthidalhatatlan szakadékot lát az úgynevezett genderügyben Brüsszel és Magyarország között a kormányfő. Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió péntek reggeli műsorában kijelentette: a szülők joggal várják el a mindenkori kormánytól, hogy a gyermeknevelés maradjon a szülők felelőssége és az iskolában ne népszerűsíthessenek olyan életfelfogást, amelyhez a szülők nem járultak hozzá.

Kapcsolódó tartalom

„Az én felfogásom szerint, legalábbis a szülők joggal várják el a mindenkori kormányzattól, hogy segítsen nekik megvédeni a gyerekeiket, és a kormány segítse a szülőket abban, hogy a gyermekneveléshez való joguk kizárólagos maradjon és senki ne nyúlhasson hozzá a gyerekükhöz. Se fizikai, se szellemi értelemben. Ez a vita fennáll Brüsszellel, ez egy akkora szakadék, a két álláspont között olyan szakadék van, hogy nem látom, hogy miképpen lehetne áthidalni. És miután mi nem fogunk engedni, ezért majd Brüsszelnek kell majd a végén engednie”

– hangsúlyozta a kormányfő.

Kapcsolódó tartalom

Orbán Viktor közölte: a nemi identitást elbizonytalanító propaganda a gyermekeket védő normák lazulásához vezetne, ami után megnövekedne a pedofil bűncselekmények száma Magyarországon. Az ezzel kapcsolatos jogszabálymódosítás ősszel várható.

A kiemelt kép illusztráció. 

Kapcsolódó hírek

Szavazzon! Ön szerint tovább kell szigorítani a gyermekvédelmi törvényeket?
Miközben a magyar közvéleményt sorra rázzák meg a gyermekek ellen elkövetett szexuális bántalmazási ügyek és Orbán Viktor miniszterelnök, valamint kormánya több tagja is a gyermekvédelmi törvény szigorításának szükségességéről beszélt, az Európai Bizottság a meglévő jogszabály miatt perelte be hazánkat. Ön szerint tovább kell szigorítani a gyermekvédelmi törvényeket? Szavazzon!
Belföld
Orbán Viktor: Genderügyben nem engedünk
Áthidalhatatlan szakadékot lát az úgynevezett genderügyben Brüsszel és Magyarország között a kormányfő. Orbán Viktor pénteken, a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában kijelentette: „miután mi nem fogunk engedni, végül Brüsszelnek kell”.
Belföld
A kormány kitart amellett, hogy a gyermekek neveléséről csak a szülők dönthetnek
A kormány kitart amellett, hogy a gyermekek neveléséről csak a szülők dönthetnek, ezért ellenkérelmet nyújtott be az Európai Unió Bíróságához a magyar gyermekvédelmi törvény miatt indított kötelezettség-szegési eljárásban – erről az igazságügyi miniszter számolt be közösségi oldalán. Közben az Európai Tanács nyomást akar gyakorolni Magyarországra, és a testület sürgős fellépést ajánl az LMBTQ-közösség és migránsok védelme érdekében.
Belföld

Ajánljuk még