Időjárás

Ne hagyjuk otthon az esernyőt! – figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat

Másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat a viharos szél miatt kilenc vármegyére

Erős széllökések veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki kilenc vármegyére is szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A meteorológiai szolgálat az erős széllökések veszélye miatt másodfokú riasztást adott ki Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Somogy, Komárom-Esztergom, Fejér, Pest, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok és Csongrád-Csanád vármegyékre. Itt a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 kilométer/órát.

Esőfokú (citromsárga) riasztás van érvényben Vas, Zala, Tolna, Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Békés vármegyékben. Itt a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 kilométer/órát.

A veszélyjelzésben azt írták, markáns hidegfront vonul át az ország fölött, az északnyugati szél sokfelé viharossá fokozódik, a legerősebb lökések jellemzően 70-90 kilométer/óra körül várhatók.

Kora reggel a Kisalföldön, Sopron környékén, majd a Dunántúli-középhegységben, Balatonnál, Dunazug-hegyvidéken, illetve a Börzsöny, Mátra magasabban fekvő részein a déli órákig helyenként 90-100 kilométer/órát meghaladó lökésekre is számítani lehet, majd este csillapodik a szél – írták.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt képünk illusztráció. (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

Ajánljuk még