Fontos

Emmanuel Macron francia elnökkel tárgyal hétfőn Orbán Viktor

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A Dal 2023 – Ők lépnek színpadra ma este, az első válogatón

Tíz versenydallal veszi kezdetét ma A Dal 2023 első válogatója. A show-műsor idei házigazdái, Rókusfalvy Lili és Fodor Imre várják a nézőket szombatonként 19:35-től. A rangos zenei versenyen Mező Misi, Wolf Kati, Ferenczi György és Egri Péter értékeli a produkciókat, melyek között már ott van az év dala.

 

A negyvenes mezőnybe bekerülni már rangot jelent az előadóknak, de a versenyzőkre újabb kihívások várnak, a dalok élő adásban méretnek meg, és fordulóról fordulóra más hangszerelésben mutatkoznak be. Míg az elődöntőben akusztikus feldolgozásban, addig a döntőben már szimfonikus változatban, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kíséretében szólalnak meg. A válogató adásokban tíz-tíz versenydal hangzik el, amelyekből adásonként öt jut tovább az elődöntőbe.

A Dal 2023 első válogató adásában az alábbi tíz produkció hangzik el:

  • aZorka – Tavasz, tél
  • Escape My Shadows – Emlékezni Rád
  • HolyChicks – Víz alatt levegő
  • Kovács Áron – Lennél
  • Mirror – Hív még
  • OliverFromEarth – Utoljára látni nehéz
  • Szebényi Dániel – Vigasztaló
  • Szirtes Dávid – Az igazi történeted
  • The Anahit – Bírom még
  • Varga Zsuzsa – Te beszéled a nyelvemet

A Dal 2023 mezőnyét ismét szakmai zsűri értékeli. Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere ötödik alkalommal keresi az év dalát. A műsor 2012-ben Wolf Katival a zsűriben indult, tavalyi visszatérése után ismét helyet foglal az ítészek között. Szintén harmadszor pontozza a versenydalokat a szájharmonika-virtuóz Ferenczi György, míg Egri Péter, a rockabilly zene magyar nagykövete, másodszor csatlakozik az értékelőkhöz.

(Fotó: MTVA)

Magyarország egyetlen dalválasztójában ezúttal Rókusfalvy Lili és Fodor Imre várja a nézőket. A Duna két műsorvezetője a Csináljuk a fesztivált adásaiban már bebizonyította, hogy összeszokott párosként otthonosan mozognak a showműsorok világában. Az évszázad slágerének megtalálása után újabb kihívás elé néznek, és A Dal színpadán először keresik együtt a zsűrivel, valamint a közönséggel az év dalát. Rókusfalvy Lili idén harmadik alkalommal vezeti a show-t, míg Fodor Imre első alkalommal lesz a Duna emblematikus műsorának házigazdája.

A győztesről idén is a közönség dönt. A négy válogatóból adásonként 5, összesen 20 dal jut tovább a két elődöntőbe: 4 produkció a zsűri pontjai alapján, az 5. a közönség szavazataival. Az elődöntőkből már csak 4-4 dal kerül a döntőbe, és ezzel közelebb az Év Dala 2023, valamint a Petőfi Zenei Díj Év dala 2023 címhez. A győztes dal előadója – az Év Dala 2023 cím, illetve a Petőfi Zenei Díj Év dala 2023 elismerés mellett – tízmillió forintot nyer zenei produkciója fejlesztésére. A döntőbe jutott másik hét dal előadója szintén részesül zenei pályájára fordítható nyereményben.

Találjuk meg együtt az ország egyik legnagyobb zenei eseményén az év dalát! Kövesd A Dal Facebook és Instagramoldalát, a műsor hivatalos YouTube– és TikTokcsatornáját, valamint adal.hu-t, hogy ne maradj le semmiről!

A Dal 2023 – március 11-től szombatonként 19:35-től a Dunán!

A Dal a tiéd!

Ajánljuk még