Aktuális

Ötös lottó: 26 új milliomosa van az országnak

Tornacsarnokot avattak a komáromi Szent Imre iskolában

Csaknem 1,2 milliárd forint kormányzati támogatással megépült tornacsarnokot adtak át a Győri Egyházmegye beruházásában a komáromi Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvodában pénteken.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára az épület megáldása előtt kiemelte, az egyházi oktatási intézmények fejlesztésének célja, hogy olyan fiatalokat „neveljünk, akik felnőttkorukban is bírják a nehézségeket”. „Olyan fiatalokat neveljünk, akik a családot, a nemzetet, a hazát és Istent is szeretik” – mondta az államtitkár.

Czunyiné Bertalan Judit, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta: a fejlesztés az iskola fennállásának 25. évfordulójára készült el. A katolikus iskola újjáépítése Komáromban jelképezi azokat a törekvéseket, amelyekkel az egyházak a kitaszítottság után újra részt vállalnak az évszázadokon át ellátott feladatokból, „építve keresztény országunkat” – hangsúlyozta a politikus.

Radziwonné Vörös Zsuzsanna intézményvezető tájékoztatása szerint a tornatermet a belső iskolaudvarban építették fel.

A létesítmény egy kézilabdapálya befogadására alkalmas csarnokból és az öltözőt, továbbá a kiszolgáló blokkokat befogadó kétszintes épületből áll. Az épületet és használóit Veres András, a Győri Egyházmegye püspöke, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke áldotta meg.

A komáromi Szent Imre Római Katolikus Általános Iskolát és Óvodát legutóbb 600 millió forintos beruházással 2021-ben bővítették egy kétszintes, 628 négyzetméteres épületrésszel, ahol három csoportszoba mellett tornaszoba kapott helyet. Az intézménybe 308 iskolás és 75 óvodás jár.

Ajánljuk még