Interjú

Orbán Viktor: Soha ilyen közel nem voltunk még a világháborúhoz

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szavazzon! Ön szerint tovább kell szigorítani a gyermekvédelmi törvényeket?

| Szerző: Jezsó Ákos
Miközben a magyar közvéleményt sorra rázzák meg a gyermekek ellen elkövetett szexuális bántalmazási ügyek és Orbán Viktor miniszterelnök, valamint kormánya több tagja is a gyermekvédelmi törvény szigorításának szükségességéről beszélt, az Európai Bizottság a meglévő jogszabály miatt perelte be hazánkat. Ön szerint tovább kell szigorítani a gyermekvédelmi törvényeket? Szavazzon!

Orbán Viktor genderügyben áthidalhatatlan szakadékot lát Brüsszel és Magyarország között. A kormányfő a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában kijelentette: „miután mi nem fogunk engedni, végül Brüsszelnek kell”.

A miniszterelnök szerint a „szülők joggal várják el a mindenkori kormánytól, hogy segítsen megvédeni a gyerekeket, hogy a gyermeknevelés maradjon a szülők felelőssége és az iskolában ne népszerűsíthessenek olyan életfelfogást, amelyhez a szülők nem járultak hozzá” – mondta Orbán Viktor, aki szerint ide tartozik a nemi identitás is.

Kijelentette: az azt elbizonytalanító propagandának a magyar felfogás szerint nincs helye az iskolákban, Brüsszel mégis vissza akarja vinni azokat oda. Annak leágazása azonban a gyermekeket védő normák lazulása lesz, ami után egyszer csak azt vesszük észre, hogy nő a pedofil bűncselekmények száma Magyarországon – mondta a kormányfő.

Kapcsolódó tartalom

Mint azt a hirado.hu is megírta, az utóbbi időben nagyon sok, gyermekek sérelmére elkövetett szexuális bántalmazási ügy derült ki.

A közvéleményt mélyen megrázta, hogy egy hajdúsági általános iskola pedagógusa a tizenöt éves szeretőjével dicsekvő B. Zsolthoz hasonlóan, testi kapcsolatot létesített egy kiskorú gyermekkel, aki ráadásul a saját tanítványa volt.

A kép illusztráció (Fotó: Shutterstock)

Egy békési általános iskola történelemtanáráról is kiderült: szexuálisan bántalmazott egy 13 éves kislányt. Ugyancsak pedofília gyanújával tartóztatta le a rendőrség Kovács Gábort, az LMP egykori nagyatádi politikusát, aki egy 14 év alatti kisfiúval fajtalankodhatott.

Kapcsolódó tartalom

Az is napvilágra került, hogy a Pikó András által vezetett józsefvárosi önkormányzat egyértelműen nyitott a gyermekek felé irányuló szexuális propagandára, hiszen ezt feladatként bele is írták a kerület programjába.

„A tavaly elfogadott gyermekvédelmi törvény óta gyakorlatilag ellehetetlenült az ifjúsági felvilágosító- és érzékenyítő tevékenység, az új jogi kereteken belül meg kell találni annak lehetőségét, hogy folytatni lehessen az ifjúság körében a felvilágosító- és érzékenyítőprogramokat” – olvasható a Pikó András vezette Józsefváros 2028-ig szóló esélyegyenlőségi programjában, amely az elérendő célok között említi, hogy LMBTQ-személyekről nevezzenek el közterületeket.

Az európai Bizottság is elégedetlen a jelenleg hatályos magyarországi jogszabállyal, amelynek a megszüntetése érdekében még tavaly decemberben pert indított. Brüsszel a magyar törvényt a „homofób kicsengései” miatt bírálja, mert szerinte egybemossa a pedofíliát és a homoszexualitást. A perbe most Portugália is becsatlakozott, mégpedig Brüsszel oldalán.

A témával foglalkozott A 48 perc – Házigazda: Lánczi Tamás című műsor is. Lánczi Tamás vendége Schittl Eszter, a CitizenGO kampányigazgatója, Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója, Békés Bence publicista és Deák Dániel, a Corvinus kutatóprofesszora volt.

Kapcsolódó tartalom

Schittl Eszter elmondta: az ügy arra lesz precedens, hogy ezt Magyarországon nem lehet következmények nélkül megtenni és örvendetesnek tartja a törvény szigorítását.

Kovács István szerint a gyermekvédelem ügyében Magyarországon zajló vita arra világít rá, hogy az elmúlt években túl messzire ment az a szexuális szabadosság, amelynek gyökerei a hatvanas évekbe vezetnek vissza. Az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója aláhúzta: a hatvanas években már arról írogattak francia értelmiségiek, hogy a gyerekek szexualizálása „milyen csodálatos folyamat.”

Kapcsolódó tartalom

Békés Bence publicista, aki korábban a TASZ aktivistája volt, azt tapasztalja, hogy az intézmények félnek az említett szervezettől. Hozzátette: van is mitől félni, ha az ember látja a gyakorlatot. Azt, hogy az olyan, Magyarország elleni nemzetközi támadásokban, mint például a Sargentini jelentés, a hazánkat támadó szervezetek, mint a TASZ vagy az Amnesty International véleményére támaszkodnak.

A 48 perc – Házigazda: Lánczi Tamás című műsor teljes adását az alábbi videóban nézheti vissza:

Ajánljuk még