Aktuális

Ötös lottó: 26 új milliomosa van az országnak

Orbán Viktor: Egyszerre kell erősnek és békepártinak lennünk

Fontos, hogy Magyarország egyszerre legyen katonailag erős és békepárti – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken reggel.

Általában azok az országok tudják magukat megvédeni, ahol az ország polgárai szeretik a hazájukat, nem az az első gondolatuk, hogy hogyan meneküljenek el, hanem hogy hogyan lehet megvédeni a bajtól a hazájukat – fogalmazott a kormányfő.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelte: ki kell alakítani a képességet, hogy mindenki tudja, mit kell tennie, ha baj van, és kellenek azok az emberek, akik szükség esetén fegyveres erővel is megvédik a hazát.

Hozzátette: fontos, hogy a honvédség ütőképes legyen, ezért növelni kell a létszámot, a hazájuk és hivatásuk iránti elkötelezettségüket, képzettségük szintjét, a megbecsülésüket és modern fegyverekkel kell ellátni őket.

Miközben mi a béke oldalán vagyunk, aközben Magyarországnak nem szabad védtelennek lennie – jelentette ki a kormányfő.

Orbán Viktor megemlítette, „a baloldal háborúpárti”, és „amíg külföldről finanszírozzák őket”, ezt el is várják tőlük, de a parlamenti arányok miatt „sokkal nagyobb a békepárt súlya és befolyása Magyarország életére”.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még