Interjú

Orbán Viktor: Soha ilyen közel nem voltunk még a világháborúhoz

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán Viktor: A leggyorsabb inflációcsökkentő eszköz a szankciók eltörlése lenne

A leggyorsabb inflációcsökkentő eszköz az orosz–ukrán háború miatt kivetett szankciók eltörlése lenne – mondta a miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, hozzátéve, hogy Magyarország ugyan nem tudja megszünteti a szankciós politikát, de megvétózza azokat a szankciós döntéseket, amelyek a legközvetlenebb károkat okoznák a magyar gazdaságnak.

Orbán Viktor azt mondta: biztos abban, hogy ha a szankciókat holnap reggel megszüntetnék, akkor azonnal, egy lépésben legalább a felére csökkenne az infláció, és elkezdene visszatérni a két–három százalékos tartományba.

Kapcsolódó tartalom

Emlékeztetett: tíz szankciós csomag van már mögöttünk, ami „tíz véres csatát” jelent politikai értelemben, amikor a magyar érdekekért ki kellett állni, és a külügyminiszter vezetésével ezeket a csatákat „sikeresen le is hoztuk”.

Megerősítette: a kormány meghozta azt a húsz intézkedést, amelyek eredményeképpen az év végére, december 31-re az infláció mértéke tíz százalék alá megy, egy számjegyű lesz.

Kapcsolódó tartalom

Hozzátette: ezek a döntések – amelyekkel meg akarja védeni a kormány a családokat, a nyugdíjasokat, a kis- és középvállalkozásokat – széles körű elfogadottságnak örvendenek, és abban is egyetértés van, hogy meg is fogják hozni az eredményt. Az a kérdés, hogy milyen ütemben, de az év végéig biztosan – mondta Orbán Viktor.

Ajánljuk még