Interjú

Hallgassa nálunk Orbán Viktor interjúját

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A kormány kitart amellett, hogy a gyermekek neveléséről csak a szülők dönthetnek

A kormány kitart amellett, hogy a gyermekek neveléséről csak a szülők dönthetnek, ezért ellenkérelmet nyújtott be az Európai Unió Bíróságához a magyar gyermekvédelmi törvény miatt indított kötelezettség-szegési eljárásban – erről az igazságügyi miniszter számolt be közösségi oldalán. Közben az Európai Tanács nyomást akar gyakorolni Magyarországra, és a testület sürgős fellépést ajánl az LMBTQ-közösség és migránsok védelme érdekében.

 

Személyesen Hadházy Ákos kampányolt 2017 őszén az azóta letartóztatott Kovács Gábor mellett, aki az LMP képviselő-jelöltje szeretett volna lenni.

Kapcsolódó tartalom

A pedofiliával vádolt férfi 2002-ben még a szocialisták színeiben indult az önkormányzati választáson.

A 67 éves férfi – a gyanú szerint– másfél hete elcsalt otthonról egy 13 éves gyereket, akivel szemben szexuális visszaélést követett el. A rendőrséget a szülők értesítették, miután a kisfiú elmondta, hogy mit tett vele a férfi. A szökés és elrejtőzés veszélye miatt a hatóságok egy hónapra elrendelték Kovács Gábor letartóztatását.

Kapcsolódó tartalom

Az LMP határozottan elítéli korábbi politikusuk, Kovács Gábor tettét és szigorú büntetést vár az ügyben – erről a párt országos elnökségi tagja beszélt az M1-en. Tetlák Örs úgy fogalmazott: az igazságszolgáltatás tegye a dolgát és a leghatározottabban lépjen fel az ilyen esetekben.

„Ha bárki, aki a gyerekek sérelmére akár csak hasonló tettet követ el, az a lehető legszigorúbb következményekkel kell, hogy számoljon. Ezt nem pártvezetőként mondom, hanem átlag magyar állampolgárként, meg nem győzöm hangsúlyozni: édesapaként” – érvelt Tetlák Örs, az LMP Országos Elnökségének tagja.

Tovább szigorítják törvényt

Az elmúlt hetekben több pedofil-botrányra is fény derült, ezért a kormány úgy döntött, hogy tovább szigorítja a 2021 nyarán elfogadott gyermekvédelmi törvényt. Még akkor is, ha egyébként Brüsszel már az eredeti rendelkezés miatt is eljárást indított Magyarország ellen.

Kapcsolódó tartalom

Varga Judit igazságügyi miniszter ellenkérelmet nyújtott be az Európai Unió Bíróságához a magyar gyermekvédelmi törvény miatt indított kötelezettségszegési eljárásban – közölte Gulyás Gergely a Kormányinfón. A miniszter hangsúlyozta: a kormány továbbra is kitart azon meggyőződése mellett – ami az unió alapjogi kartájában is benne van–, hogy

az oktatás nemzeti hatáskör, a gyermekeik neveléséről a szülők döntenek.

 

 

„A kormány meggyőződése, hogy európai színtéren is érdemes ezt a vitát megvívni, már csak azért is, mert az elmúlt hetekben sajnálatos módon egyre nagyobb számban napvilágra került esetek azt igazolják, hogy szükség van a gyermekvédelmi törvényre és szükség van az ezzel kapcsolatos jogi szabályozás áttekintésére, ami most is zajlik. Nagyon fontos, hogy ezt a törvényt be kell tartatni és meg kell védeni a nemzetközi viták közepette” – érvelt Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Az LMBTQ emberekért és migránsokért aggódik az unió

Az Európa Tanács is nyomást akar gyakorolni Magyarországra a bevándorláspolitikája és az LMBTQ-mozgalommal kapcsolatos álláspontja miatt.

Kapcsolódó tartalom

A testület egyik szakbizottságának jelentését idézve az MTI azt írja: miközben a strasbourgi székhelyű szervezet elismerően értékelte az ukrajnai háború elől menekülő embereknek nyújtott segítséget, addig a szakértőik aggódnak a –szerintük – az „LMBTQ emberek jogait súlyosan aláásó” jogszabályok miatt

és sürgős fellépést sürgetnek az LMBTQ-közösség valamint a migránsok érdekében.

Kiemelt kép: Varga Judit Facebook-oldala

Ajánljuk még