Aktuális

Tizennégy embert ásott el a konyhája alatt a sorozatgyilkos

Schmidt Ádám: Magyarország elkötelezett a doppingellenes harcban

Magyarország elkötelezett a doppingellenes harcban – jelentette ki Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, aki csütörtökön Budapesten vendégül látta Witold Bankát, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) elnökét.

„Hazánk sikeresen átültette a WADA kódex előírásait, amit a 2021-ben lefolytatott WADA audit is megerősített. Ugyanakkor a dopping elleni hatékony küzdelem egyik záloga a nemzetközi összefogás, a nemzetközi szinten összehangolt fellépés, ami a WADA-nak köszönhetően rengeteget fejlődött az elmúlt évtizedekben” – idézi a sportért felelős államtitkárság sajtóközleménye Schmidt Ádámot.

Witold Banka, Olivier Niggli WADA-főigazgató és Schmidt – aki az Európai Unió tagállamait képviselő háromfős delegáció tagja a WADA legfelsőbb döntéshozó testületében, a kuratóriumban – megbeszélést folytattak az ügynökség prioritásairól a következő években, a 2020-2024-es stratégiai terv végrehajtásáról és a legfontosabb finanszírozási kérdésekről is.

Az 1999-ben alapított WADA célja a doppingmentes sport előmozdítása világszerte a sportmozgalom és a kormányzati szereplők segítségével,

a doppingolás elleni fellépést célzó szabályok megalkotásával és összehangolásával, országokon átívelően minden sportágban, valamint a szabályok alkalmazásának szigorú ellenőrzésével.

Banka kiemelte, nagyon elégedettek a magyarországi doppingellenes törekvésekkel, és példaértékűnek nevezte a magyar fél hozzáállását a dopping elleni küzdelemben.

A WADA elnöke és főigazgatója tárgyalásokat folytatott a Magyar Antidopping Csoport ügyvezetőjével, Tiszeker Ágnessel és munkatársaival is.

Mivel Banka korábban versenyszerűen atletizált – tagja volt a 2007-ben vb-bronzérmet szerzett lengyel 4×400 méteres váltónak is -, idén augusztusban pedig Budapest rendezi a világbajnokságot, Schmidt Ádám a vb váltóbotjával ajándékozta meg a WADA-elnököt.

Banka csütörtökön meglátogatta az épülő Nemzeti Atlétikai Központot is, és kijelentette, már most látszik, hogy a létesítmény méltó lesz az év legfontosabb nemzetközi sporteseményéhez, a magyar főváros pedig kiváló házigazdája lesz a világbajnokságnak.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még