Aktuális

Tizennégy embert ásott el a konyhája alatt a sorozatgyilkos

Letartóztatásban marad a pedofíliával gyanúsított volt LMP-s politikus

Börtönben marad az LMP pedofíliával gyanúsított egykori politikusa – tudta meg a Magyar Nemzet. A lap azt írja: a Kaposvári Törvényszék helybenhagyta a bíróság elsőfokú döntését. Kovács Gábort azzal gyanúsítják, hogy egy 13 éves fiúval szemben követett el szexuális visszaélést. Több hasonló megrázó eset is történt a közelmúltban, emiatt a kormány azt tervezi, hogy ősszel tovább szigorítja a gyermekvédelmi törvényt.  

 

Vezetőszáron vitték a bíróságra egy hete a pedofíliával gyanúsított volt LMP-s politikust. Kovács Gábor az arcát végig eltakarta. A szökés és elrejtőzés veszélye miatt egy hónapra elrendelték a letartóztatását.

A Kaposvári Törvényszék helybenhagyta az elsőfokú végzést – tudta meg a Magyar Nemzet. Vagyis mint írják: börtönben marad az LMP pedofíliával gyanúsított egykori politikusa. A portálnak a bíróság szóvivője elmondta: a legszigorúbb kényszerintézkedés mellett döntöttek.

Kapcsolódó tartalom

A 67 éves férfi – a gyanú szerint – másfél hete elcsalt otthonról egy 13 éves gyereket, akivel szemben szexuális visszaélést követett el. A kisfiú otthon elmondta, mi történt, a szülők pedig azonnal értesítették a rendőrséget.

Hadházy Ákos személyesen kampányolt a pedofíliával vádolt politikus mellett még 2017 őszén Somogyban. Az Origo pedig kiderítette, hogy az MSZP is támogatta, 2002-ben szocialista színekben indult az önkormányzati választáson.

A nagyatádiak remélik, a legszigorúbb büntetést kapja Kovács Gábor

A nagyatádiakat sokkolta a városban élő volt LMP-s politikus pedofil botránya. A Metropolnak többen is azt mondták: remélik, hogy a legszigorúbb büntetést kapja.

Több hasonló, gyermekek ellen elkövetett megrázó esetre is fény derült a közelmúltban. Néhány hete a közösségi médiában büszkélkedett azzal egy 40 éves fővárosi pedagógiai asszisztens, hogy 15 éves fiú a szeretője. Bite Zsolt részletekbe menően beszámolt szexuális életéről.

Az Origo írt egy másik felkavaró esetről. Egy békési általános iskola tanára szexuálisan bántalmazott egy 13 éves kislányt. A lap szerint a gyermeket már 10 éves kora óta molesztálta a saját apja is, sőt ő volt az, aki a kislányát felajánlotta a tanárnak.

Fiatal fiúkat rontott meg az edző

A Pesti Srácok pedig arról számolt be, hogy egy fővárosi sportiskolában – masszázsnak álcázva – több fiatal fiút is megronthatott egy dzsiudzsicuedző. A portálnak nyilatkozott egy volt edzőtársa, aki szerint két évtizede tart a férfi aberrációja, és erről mindenki tudott, de mégis hallgatott.

F. M. behízelgő modorával csalt közel magához kiszolgáltatott, nehézsorsú fiatalokat, számtalan tizenéves fiúval fajtalankodhatott – állítja a férfi volt edzőtársa, Kollárik József. Azt mondja, most már ő is bánja, hogy nem fordult sokkal előbb a rendőrséghez, mert akkor az edző nem tett volna tönkre teljesen normális tinédzsereket.

„Ne legyenek újabb áldozatok, és hát az egészben az a rossz, hogy ezt, ha valaki végignézi, akkor nem veszi komolyan. És az a borzasztó, hogy ezt igenis komolyan kell venni, el kell menni, bejelentést kell tenni” – sorolta Kollárik József.

Kapcsolódó tartalom

Az Országgyűlés 2021 nyarán fogadta el a gyermekvédelmi törvényt. Az utóbbi hetek pedofil botrányai miatt azonban a kormány úgy döntött, hogy tovább szigorítja. A jogszabálymódosítás ősszel várható.

A kiemelt kép illusztráció. 

Kapcsolódó hírek

Ajánljuk még