Aktuális

Tizennégy embert ásott el a konyhája alatt a sorozatgyilkos

48 perc: Nem csitulnak az indulatok a pedofilbotrányok kapcsán

| Szerző: hirado.hu
Milyen következménye lesz a budapesti pedagógiai asszisztens botrányának, aki tizenöt éves fiúszeretőjével büszkélkedett? A 48 perc – Házigazda: Lánczi Tamás című műsor vendégei, Schittl Eszter, a CitizenGO kampányigazgatója, Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója, Békés Bence publicista és Deák Dániel, a Corvinus kutatóprofesszora többek között erre a kérdésre keresték a választ Lánczi Tamással.

 

Milyen precedenst fog teremteni a budapesti pedagógiai asszisztens ügye, aki nemrég azzal büszkélkedett, hogy egy tizenöt éves fiúszeretőt tart? – ez volt az este első kérdése.

Schittl Eszter elmondta, abban bízik, hogy az ügy arra lesz precedens, hogy ezt Magyarországon nem lehet következmények nélkül megtenni.

A CitizenGO kampányigazgatója hozzátette: örvendetes, hogy azóta törvénymódosításról lehet hallani.

Kapcsolódó tartalom

Kovács István szerint egy ideje már zajlik egy vita Magyarországon a gyermekvédelemről, ami arra világít rá, hogy az elmúlt években túl messzire ment az a szexuális szabadosság, amelynek gyökerei a hatvanas évekbe vezetnek vissza. Az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy a hatvanas években már arról írogattak francia értelmiségiek, hogy a gyerekek szexualizálása milyen csodálatos folyamat.

Kovács István elárulta,

attól tart, hogy a mostani eset nem egyedi. Mint mondta, nagyon fél attól, hogy más hasonló történetek is napvilágra fognak kerülni.

Ismert, a szóban forgó pedagógiai asszisztens azt mondta egy nyilvános videójában, hogy a TASZ és az Amnesty International fogja képviselni őt, ha pert indít. Miért lehet, hogy ezeket a gyakran Soros-szervezeteknek aposztrofált társaságokat fenyegetésként használta? – tette fel a kérdést Lánczi Tamás.

Talán látja a gyakorlatot – vágta rá Békés Bence. A publicista, aki korábban a TASZ aktivistája volt, azt tapasztalja, hogy az intézmények félnek az említett szervezetektől.

Hozzátette: van is mitől félni, ha az ember látja a gyakorlatot. Azt, hogy

az olyan Magyarország elleni nemzetközi támadásokban, mint például a Sargentini-jelentés, a hazánkat támadók olyan szervezeteknek, mint a TASZ vagy az Amnesty International, a véleményére támaszkodnak.

„A legvisszataszítóbbnak azt találom, hogy ez az ember nyilvánvalóan akarva vagy akaratlanul egy függőségi helyzetet használt ki”

– mondta Deák Dániel.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még