Fontos

Femke Bol világcsúccsal nyert 400 méteren a fedett pályás vb–n

Verekedés és lövöldözés egy fővárosi szórakozóhelyen: vagyonőrök ellen emeltek vádat

Két verekedő, lövöldöző vagyonőr ellen emelt vádat a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség – tudatta a Fővárosi Főügyészség közleményben szerdán az MTI-vel.

A vádirat szerint a vádlottak egy harmadik társukkal együtt – aki azóta elhunyt – egy VII. kerületi szórakozóhelyen vagyonőrként dolgoztak. 2021. október 31-én hajnalban a vádlottak harmadik társa szóváltásba keveredett egy férfival, akit ököllel megütött.

Kapcsolódó tartalom

Egyik társa elővett egy valódinak látszó fegyvert, és azt a bántalmazott férfi feje felett egyszer elsütötte, majd fenyegetően ráfogta. Ekkor a megtámadott férfi segítségére kelt a sértett, aki a vádlottak harmadik társát lefogta, hogy a további bántalmazást megakadályozza.

A támadó azonban kiszabadult a fogásból, megfordult, megrúgta a sértettet, a fegyveres vádlott pedig ráfogta a pisztolyt és egyszer az ő irányába is elsütötte.

A sértett ezután a falhoz hátrált, kezét felemelte, jelezve, hogy nem kíván tettlegességben részt venni.

Ennek ellenére két támadó is többször, ököllel megütötte, emiatt eltört az orra.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság és súlyos testi sértés miatt emelt vádat, s mindkét vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetést indítványozott – közölte a főügyészség.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még