Aktuális

Tízezrek akarják látni Szoboszlaiékat: elkezdődött a jegyértékesítés, de többórás sorban állás várhat a szurkolókra

Gyurcsány Ferenc szerint a DK-n kívül minden ellenzéki pártnak leáldozott

| Szerző: hirado.hu
„Én politikusként azt tudom nektek mondani, huszon-egynéhány évvel a hátam mögött, hogy politikus nem megy bele olyan meccsbe, amit biztos el fog veszíteni. Ezt ti elveszítitek, mi ezt megnyerjük, és ennek következményei lesznek!”– üzent az offshore-gyanúba keveredett Ráczné Földi Juditot nem támogató ellenzéki pártoknak Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, aki az ATV Egyenes Beszéd című műsorának vendége volt. A pártelnök továbbá kiemelte, az ellenzéki pártoknak már leáldozott, mellyel kapcsolatban egy meglepő bejelentéssel is előállt.

 

Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalícióba az elmúlt időszakban átlépő politikusok kapcsán arról beszélt, hogy az ellenzéki pártoknak már leáldozott, és aki továbbra is politizálni szeretne, egyelőre még van lehetősége „átigazolni” a DK-ba.

Képzelje el, nagyjából az a történet, hogy maga van egy leépülő csatornánál, aminek a nézettsége 12 ezer összesen, és azt mondja egy másik csatorna, hogy most még jöhetsz, most még tudok műsort adni. Egy év múlva már nem tudsz jönni. Akkor másnak adom a műsort

– vázolta fel Rónai Egonnak a DK elnöke.

A pártelnök továbbá egy meglepő bejelentést is tett, mely szerint további politikusok csatlakozhatnak pártjába. Mint fogalmazott: „mindenhonnan jönnek. Jövő hétfőn jelentjük be a következőt, csak szólok”, és azt is hozzátette, sok jelentkezőt már el is utasított, mivel nem jöhet mindenki.

Gyurcsány Ferenc a DK elnökeként vállalt szerepéről is említést tett, szerinte ugyanis az ő a feladata nem más, mint hogy ahhoz a politikai irányhoz – amelyet a Demokratikus Koalíció követendőnek tart – megfelelő hátteret építsen, valamint csapatát együtt tudja tartani. Kiemelte azt is, sok munkát fektet abba, hogy a DK-hoz új emberek csatlakozzanak.

Kapcsolódó tartalom

Ráczné Földi Judit parlamenti képviselősége becsületbeli kérdés volt

Arra a kérdésre, hogy a DK-nak miért volt fontos, hogy Ráczné Földi Judit csatlakozzon a DK-frakcióhoz, Gyurcsány Ferenc elmondta, ez egy becsületbeli kérdés volt.

Mint ismert, Ráczné Földi Judit 2021-ben a baloldali összefogás előválasztásán a DK székesfehérvári jelöltjeként indult. Annak ellenére, hogy jelöltté válása idején azt nyilatkozta, hogy nem rendelkezik offshore-érdekeltséggel, később mégis kiderült, hogy köze lehet egy offshore hátterű vállalathoz. Rácznét a körülmények ellenére pártja nem léptette vissza az előválasztásról, igaz később az MSZP-s jelölt, Márton Rolanddal szemben alul is maradt azon. Ráczné Földi Judit hétfőn tette le parlamenti esküjét, és mint a DK képviselője a tragikus hirtelenséggel elhunyt párttársa, Kordás László helyét vette át az Országgyűlésben.

Gyurcsány Ferenc az ATV műsorában most Ráczné Földi Juditot mentegette, mondván Judit hibázott ugyan, azonban az offshore vállalatban valójában soha nem volt tulajdonos. Hangsúlyozta, Ráczné Földi Judit korábbi férje volt a cég tulajdonosa.

A DK elnöke továbbá kiemelte, Ráczné Földi Juditot becsületesnek tartja, azonban korábban pont az offshore ügye miatt nem támogatták parlamenti képviselővé válását.

Annak ellenére, hogy a műsorvezető megjegyezte, az ellenzéki pártok, többek között a Momentum sem támogatta Ráczné Földi Judit képviselőségét, Gyurcsány Ferenc kijelentette, a párt kiáll Ráczné Földi Judit mellett, akit szerinte tisztességtelenül bántottak. Mint fogalmazott: „egy kérdés volt, hogy becsületes-e Judit, vagy nem? Ha úgy gondoltuk volna, hogy nem becsületes, akkor elengedjük a kezét, akkor vége. Ha úgy gondoljuk, hogy becsületes, akkor elmegyünk a pokolba is érte.

Kapcsolódó tartalom

A hosszú ölelés egy előre megtervezett lépés volt

A sajtóban szárnyra kapott hosszan tartó ölelkezést is kommentálta a pártelnök, szerinte ugyanis az egy előre megtervezett lépés volt, már a frakcióülésen megbeszélték, hogy tüntető jelleggel, hosszan fogják megölelni egymást. Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta az ölelés azt az üzenetet hordozta, hogy

mi „megküzdöttük, megcsináltuk, és mindenkinek azt üzenem, különösen azoknak, akik nem jöttek be (szerk.: az MSZP-s, Momentumos és Párbeszédes képviselőkre utalt), hogy velünk ezt nem csinálhatjátok! Mi más fajták vagyunk, és ti szégyelljétek magatokat!”

Gyurcsány Ferenc a műsorban az ellenzéki pártok számára egy további üzenetet is megfogalmazott: „aki bennünket támadott az elmúlt hetekben – most telefonokról nem fogok magának beszámolni, mert akkor túlmennék egy határon –, el fogjátok veszíteni. Én politikusként azt tudom nektek mondani, huszon-egynéhány évvel a hátam mögött, hogy politikus nem megy bele olyan meccsbe, amit biztos el fog veszíteni. Ezt ti elveszítitek, mi ezt megnyerjük, és ennek következményei lesznek! ”

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Gyurcsány Ferenc (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ajánljuk még