Baleset

Leesett a vonatról és meghalt egy ember

Saját nagymamáját is átverte egy vecsési nő, aki legalább ötven embertől csalt ki pénzt

Elfogtak egy 30 éves vecsési nőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy internetes csalásokkal legalább ötven embert átvert, köztük a saját nagyanyját is – tudatta a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

Azt írták, hogy egy kalocsai lakos 2021 nyarán tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki az egyik internetes oldalon egy ezüst nyakláncot hirdetett eladásra. A jóhiszemű vásárló a vételárat elutalta, azonban az ékszer soha nem került a birtokába, mert az eladó elérhetetlenné vált. Tetézte a bajt, hogy a vevő a pénzt tévedésből kétszer küldte el a megadott számlaszámra.

Kapcsolódó tartalom

Kiderült, hogy a csaló néhány hónap alatt ötven embert vert át: egy álprofilt létrehozva jellemzően nem létező ékszereket árult a reménybeli vevőknek, ám amint a vételárat átutalták az általa megadott számlaszámra, köddé vált, és a károsultak hiába próbálták vele felvenni a kapcsolatot.

A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a feltételezett elkövetőt, egy 30 éves vecsési nőt, aki nem tagadta, hogy átverte az embereket.

Az asszony a saját nagyanyját is megkárosította, ugyanis a nagyszülő bankszámlájára küldték neki a kicsalt összegeket. Azért, hogy akadály nélkül hozzáférjen a pénzhez, a rokonának azt hazudta, hogy a számlát zárolták, ezért még a nyugdíját sem tudják folyósítani.

Így néhány hónapig a nagyanyja nyugdíját is felvette és elköltötte.

A szabadlábon védekező gyanúsított ügyében a Kalocsai Rendőrkapitányság nyomozói a napokban befejezték a vizsgálódást, és az iratokat vádemelési javaslattal adták át az ügyészségnek.

A kiemelt kép illusztráció. 

Ajánljuk még