Fontos

Femke Bol világcsúccsal nyert 400 méteren a fedett pályás vb–n

Akár ezer eurós ösztöndíjat is kaphatnak a Design Terminal programjának győztesei

| Szerző: hirado.hu
Idén ismét elindul a Design Terminal ösztöndíjprogramja, amelynek célja a V4-es régió vállalkozásainak fejlesztése. A programban résztvevő startupok üzleti kapcsolatokat építhetnek ki, megismerhetik a Visegrádi Négyek országainak piaci lehetőségeit és emellett akár 1000 eurós (mintegy 380 ezer forint) ösztöndíjat is kaphatnak. A programra március 17-ig lehet jelentkezni – hangzott el az M1 Ma reggel című műsorában.

Az innovációs világról sokszor gondoljuk, hogy nem függ annyira a határoktól, azonban mégis vannak kulturális hasonlóságok, amik miatt könnyebb üzleti kapcsolatokat kialakítanunk bizonyos országokkal. A visegrádi régió erre nagyon jó példa. Azok az innovatív cégek, startupok, amelyek innen nőnek ki, viszonylag könnyen tudnak a régióban terjeszkedni. Hasonló problémákkal küzdenek, ugyan azokról a dolgokról tudnak beszélgetni, ezért egy ilyen program abban segít, hogy legyen a régiónak egy közös innovációs elitje” – hangsúlyozta a program fontosságát Jónás László, a Design Terminal szakmai vezető-ügyvezetője az M1-en.

Kapcsolódó tartalom

Hozzátette: a programban azon cégek jelentkezését várják, amelyek már legalább a cégük próbafázisában vannak.

Jónás László a program indulására utalva elmondta, hogy 2023. március 17-ig várják a jelentkezéseket. Ezt követően mind a négy visegrádi országból kiválasztanak öt csapatot, akik egy online kiválasztási táborban vesznek részt, ahol azon dolgoznak, hogy minden csapatot megismerjenek, illetve már olyan üzleti kapcsolatokat biztosítsanak nekik, amelyek hozzájárulnak a sikerességükhöz.

Kapcsolódó tartalom

Az öt csapat úgy áll össze, hogy

„minden országból egyet választunk ki, így négy csapat kerül be egy négyhetes fejlesztési programba, aminek fókuszában az áll, hogy a cégek megtanulják bemutatni magukat az ügyfeleknek, illetve potenciális partnerekkel találkozhassanak”

tájékoztatott az ügyvezető.

A Design Terminal egy nemzetközi innovációs ügynökség, amely a vállalkozásfejlesztésre összpontosít.

A kiemelt kép illusztráció, forrás: Shutterstock

Ajánljuk még