Fontos

Orbán Viktor: Magyarországot háborúba akarják kényszeríteni

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szír állampolgárok is voltak a hamis Elf Bart terjesztő bűnszervezetben

Mérgező Elf Bar hamisítványokat árusító bűnbandára csaptak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dél-alföldi nyomozói. Az elektromos cigaretták közé sorolható úgynevezett manórúd egyébként is tiltott Magyarországon, a hamis példányok viszont különösen veszélyesek. Hét embert gyanúsítanak az ügyben, őket pénzmosás miatt is felelősségre vonják – hangzott el az M1 Híradójában.

A lefoglalt hamis elektromos cigarettákat a NAV Áru- és Bűnjelkezelő Hivatalának csepeli raktárába szállították. A több mint kétezer, Magyarországon eredeti formájában is betiltott Elf Bart Jász-Nagykun-Szolnok és Bács-Kiskun vármegyében akarta forgalomba hozni egy bűnözői csoport. A NAV által kirendelt igazságügyi szakértő megállapította, hogy a manórúd fantázianevet viselő termék súlyos egészségkárosodást okozhat.

„A most elkészült szakértői vélemény kimondja, hogy a kollégáim által lefoglalt Elf Barok nemcsak hamisak, hanem az egészségre is súlyosan veszélyesek. Az ilyen nikotintartalmú termékek aromaanyagokkal kombinálva nikotinfüggőséghez vezethetnek, valamint akár nikotintúladagolást is okozhatnak” – mondta Dávid Nikolett, a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense.

Kapcsolódó tartalom

Az ügyben hét embert, hat férfit és egy nőt fogtak el a pénzügyi nyomozók.

A gyanúsítottak között két szír állampolgár is van. Egyiküket nemzetközi együttműködés alapján Svédországban kapták el.

A 38 éves férfit decemberben hozták haza. Társaival együtt egymilliárd forintos pénzmosással gyanúsítják.

A pénzügyi nyomozók másfél millió szál adózatlan cigarettát, huszonötezer eurót és több tíz millió forintot foglaltak le, emellett megakadályozták kétezer hamis, egészségre ártalmas Elf Bar piacra kerülését is.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még