Baleset

Egy kamionról leszakadó gumiabroncs okozott óriási balesetet, lezárták az autópályát

Megemelték saját tiszteletdíjukat az ellenzéki vezetésű Zugló önkormányzati képviselői

| Szerző: hirado.hu
Miközben az óvodai és bölcsődei dolgozók bérét alig, saját tiszteletdíjukat jelentősen megemelték Zugló baloldali képviselői. A bizottságok elnökei a korábbi 540 ezer forint helyett már 650 ezer forintot keresnek.

 

Jelentős összeggel nő az ellenzéki vezetésű Zugló önkormányzati képviselőinek fizetése. A fizetésemelésre vonatkozó tervezetet az MSZP-s polgármester, Horváth Csaba, a Demokratikus Koalíció, a Momentum, az MSZP-Összefogás Zuglóért frakció, valamint Vida Attila ellenzéki képviselő terjesztette elő.

Az emelésből kimaradnak a polgármester és helyettesei, ám

a képviselőkön kívül az állandó bizottsági tagok tiszteletdíja is emelkedik: 90 ezer helyett a jövőben 130 ezer forintot vihetnek haza. Az önkormányzati bizottságok elnökeinek járó 540 ezer forint pedig 650 ezer forintra emelkedik.

A rendkívüli emelés kapcsán Várnai László, a Civil Zugló Egyesület képviselője közösségi oldalán arról számolt be, hogy a „büntetésben lévő” öt képviselő – ő maga és négy fideszes városatya – 270 ezer forintos tiszteletdíja mindössze 325 ezerre fog emelkedni.

A képviselő emlékeztetett, míg a jelentős fizetésemelést a baloldali többségű testület megszavazta, addig az önkormányzati fenntartás alá tartozó intézményekben

az óvodai és bölcsődei dolgozók bérpótlékát mindösszesen csak 10 ezer forinttal emelte meg Zugló önkormányzata.

Utóbbi annak fényében véleményes, hogy a baloldal nap mint nap a közoktatásban dolgozók bérének rendezéséért emel szót.

Kiemelt kép: Horváth Csaba (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ajánljuk még