Baleset

Egy kamionról leszakadó gumiabroncs okozott óriási balesetet, lezárták az autópályát

Józsefváros csak azért is érzékenyítene – A Pikó András vezette kerületben cél az LMBTQ propagálása

Közterületeket nevezne el LMBTQ-személyekről a baloldali vezetésű Józsefváros. A kerület esélyegyenlőségi programja bírálja a tavaly elfogadott gyermekvédelmi törvényt, amiért az ellehetetleníti az ifjúsági felvilágosítást és érzékenyítést, de mint írják, céljuk az, hogy megtalálják az ilyen programok folytatásának lehetőségét.

 

A józsefvárosi önkormányzat az eddiginél több lehetőséget akar biztosítani az LMBTQ-közösségnek, hogy megjelenjen a helyi nyilvánosságban – olvasható a baloldali vezetésű kerület 2028-ig szóló esélyegyenlőségi programjában.

A dokumentumban célként jelenik meg az LMBTQ-személyek és -témák szereplésének segítése a közéletben, ahogy szó van LMBT- emlékhelyek kialakításáról is a köztereken. A baloldali Pikó András vezette önkormányzat azt is lehetségesnek tartja, hogy LMBTQ-személyekről nevezzenek el közterületeket.

„Meg kell találni annak lehetőségét, hogy folytatni lehessen az ifjúság körében a fölvilágosító és érzékenyítő programokat” – áll a dokumentumban, amit a Magyar Nemzet szemlézett.

Az is olvasható Pikó András önkormányzatának programjában, hogy a gyermekvédelmi törvény elfogadása óta gyakorlatilag ellehetetlenült az ifjúság felvilágosítása és érzékenyítése LMBTQ-témában. Ezért  – ahogy írták – „meg kell találni annak a lehetőségét, hogy folytatni lehessen ezeket az programokat a fiatalok körében.” A dokumentum szerint ugyanis „ez a korosztály bár különösen sérülékeny, de még nyitott és formálható egy előítélet-mentes attitűd befogadására”.

„Nem, tisztelt Pikó András polgármester úr! Nem kell önnek megtalálnia annak lehetőségét, hogy az ifjúság körében folytassák ezt a propagandát!” A kiskorúakról a szüleik döntenek és nem ön – így reagált Kocsis Máté közösségi oldalán Pikó András tervére.

A Fidesz frakcióvezetője, korábbi józsefvárosi polgármester arról írt: szülőként kéri Pikó Andrást, hogy ne keressen lehetőséget az LMBTQ-érzékenyítésre, és ne költsön erre közpénzt. A kerületben élők azzal is bőven beérnék, ha a polgármester összetakaríttatná az utcákat – tette hozzá Kocsis Máté.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Pikó András, a VIII. kerület polgármestere (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Ajánljuk még