Rendkívüli

Robbanószerekkel teli csomagot akart feladni a repülőtéren, letartóztatták

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

„És akkor előjön ezzel a tarifával” – újabb hangfelvétel az Eötvös Gimnázium korrupciós botrányáról

| Szerző: hirado.hu
Ismét nyilvánosságra került egy hangfelvétel, amely arról tanúskodik, hogy komoly korrupciós esetek történhettek az Eötvös József Gimnáziumban, ahova pénzért vehetett föl diákokat Moss László igazgató. A korábbiakhoz hasonlóan ebben a beszélgetésben is az hangzik el, hogy 500 ezer forint lehetett a tarifa, amiért fölvetethette valaki gyermekét a belvárosi középiskolába.

 

Megint előkerült egy hangfelvétel, amelyen ezúttal egy édesanya mesél arról, miként próbálta meg rávenni Moss László igazgató, hogy 500 ezer forintot fizessen az Eötvös Gimnázium alapítványának. A Fullánk.hu által nyilvánosságra hozott

beszélgetésből kiderül, hogy Moss László igazgató személyesen jelezte a gyermekét átvetetni igyekvő szülőnek, hogy csak pénzért cserébe mehetne a diák az Eötvös Gimnáziumba

– írja az Origo.

Kapcsolódó tartalom

„Azért mentem oda, mert ismertem a tanárokat, gondoltam, hogy segítenek, mivelhogy év közbeni átjelentkezésről van szó, és akkor előjön ezzel a tarifával… Jöttem ki, és tényleg sírtam, hogy milyen világ ez, el voltam keseredve teljesen”

– meséli a hangfelvételen az édesanya, aki annak idején maga is az Eötvös Gimnáziumba járt, és – mint fogalmaz – bántalmazásként élte meg a történteket.

A hanganyagból az is kiderül, miként viselkedett Moss László igazgató az állítólagos beszélgetés során:

„Olyan volt, mint egy gép, egy robot, tehát nem volt sem magabiztos, se fölényes, hanem amikor az alapítványról beszélt, úgy lesunyta a szemét, nem nézett a szemembe, olyan sunyi volt, meg olyan gépszerű”

– emlékszik vissza az esetre a csalódott anya.

Kapcsolódó tartalom

Ismeretes, nemrég került elő egy hangfelvétel, amelyen Kálmán Gábor, az Eötvös József Gimnáziumhoz tartozó Reáltanoda Alapítvány vezetője beszélt arról, hogy hosszú évek óta félmillió forintos összegért vettek föl diákokat a belvárosi középiskolába.

Kapcsolódó tartalom

Az ügy kirobbanásának napján Moss László nem kívánt nyilatkozni a Mediaworks Hírcentrum riporterének. A gimnázium később kiadott egy közleményt, amelyben azt írták, komoly támadás érte az iskolát, a Reáltanoda Alapítványt és Moss László igazgatót. Úgy fogalmaztak: „Bizton kijelentjük, hogy a hangfelvételből levonható azon következtetés, miszerint az iskola igazgatójához eljuttatott pénz ellenében került be az állítólagos szülő gyermeke az iskolába, nem igaz.”

Hamarosan azonban kiderülhet, mi az igazság, ugyanis az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság vesztegetés bűntett gyanúja miatt nyomozást rendelt el.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még