Baleset

Három kamion ütközött össze, az egyik járműbe egy ember beszorult

A közmédia részletesen beszámol majd Ferenc pápa magyarországi látogatásáról

Bemutatták a pápalátogatásra készült, hidat ábrázoló logót. Ferenc pápa április 28. és 30. között tölt három napot Budapesten, a katolikus egyház már korábban közölte a Szentatya programját. A katolikus egyházfő programjairól a közmédia is részletesen beszámol majd, a legfontosabb programja a vasárnapi Kossuth téri szentmise lesz, amit Ferenc pápa mutat be.

Üdvrivalgással fogadta a tömeg az Andrássy úton Ferenc pápát még 2021 szeptemberében. A Szentatya akkor az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra érkezett Budapestre.

A világ számos pontjáról sok ezer hívő érkezett a magyar fővárosba azért, hogy részt vegyen Ferenc pápa miséjén. A katolikus egyházfő akkor csak néhány órát töltött hazánkban, de már a repülőtérre vezető úton megígérte, hogy ismét ellátogat Magyarországra.

Hétfőn a Vatikán bejelentette, hogy a Szentatya április 28-a és 30-a között ismét Budapestre utazik, apostoli látogatásra.

A katolikus egyház már közzétette a hivatalos programot is. Pénteken délelőtt érkezik meg a Szentatya Budapestre, először Novák Katalin köztársasági elnök fogadja a Sándor-palotában, azt követően találkozik Orbán Viktor miniszterelnökkel.

Kapcsolódó tartalom

Szombaton fogyatékkal élő gyermekekhez látogat, majd a Rózsák terén találkozik hajléktalanokkal, a háború elől menekülőkkel és szegényekkel. Délután a Papp László Sportarénában fiatalokkal találkozik.

Vasárnap pedig a háromnapos látogatás legnagyobbnak ígérkező eseményeként szentmisét mutat be a Kossuth téren.

Ami talán a legnagyobb rendezés lesz, az a szentmise a Kossuth Lajos téren, ahol mindenkit szeretettel vár, más felekezeteknek a képviselőit is, hiszen szeretné a Szentatya, hogy ha eljött Magyarországra, akkor lehetőleg mindenkihez tudjon szólni” – mondta Veres András győri megyés püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke.

Krisztus a jövőnk! – ezzel a jelmondattal készül a katolikus egyház Ferenc pápa érkezésére. Bemutatták a látogatás logóját is, amelyen a Lánchíd látható. A főváros jelképe Ferenc pápa gondolatára is utal, mely szerint a keresztények saját feladatai hidakká válnak a világban. Erdő Péter bíboros azt mondta: a Szentatya érkezése lelki ösztönzést és egy új indítást adhat a híveknek és az egész magyar népnek.

Kapcsolódó tartalom

„A jelenléte jelképezi Krisztus jelenlétét is, és tulajdonképpen ő az, akire mindenki vágyik, ő az, akiről tudjuk, hogy nem csak eligazítást ad az életünkben, hanem erőt is ad ahhoz, hogy jó célba érkezzünk. Egy olyan erő, egy olyan kisugárzás ez, ami projektként mutatja meg a saját életünket, a nemzetek életét, és az emberiség életét” – mondta Erdő Péter bíboros.

A pápalátogatás programjaira március közepétől lehet jelentkezni a Ferenc2023.hu honlapon keresztül.

Az áprilisi pápalátogatás eseményeit követhetik majd a közmédia csatornáin. A Szentatya budapesti látogatásának minden részletéről beszámolunk.

Kiemelt kép: Ferenc pápa a budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren 2021. szeptember 12-én (Fotó: MTI/Miniszterelnökség/Botár Gergely)

Ajánljuk még