Baleset

Kigyulladt egy társasházi lakás Gyöngyösön, huszonnégy embernek kellett elhagynia otthonát

Több százezer forintot lopott külföldiektől három férfi

Budapesti bankautomatákból pénzt felvevő külföldi turistáktól lopott el több százezer forintot három férfi, egyiküket őrizetbe vették, társait még keresik – tudatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán a Police.hu oldalon.

A közlemény szerint a VII. kerületi rendőrkapitányság lopás bűntett miatt indított eljárást ismeretlen tettessel szemben, miután egy férfi bejelentette, hogy 2022. szeptember 21-én alkalmi ismerősei meglopták.

A bejelentő turistaként érkezett a fővárosba, majd barátaival szórakozni indult.

Az este folyamán alkalmi ismerősöket szereztek, akik elterelték a figyelmét, miközben ő pénzt akart felvenni egy automatából.

Azt mondták neki, hogy rossz az automata, nem ad ki pénzt, ezért elirányították egy másik géphez.

Kapcsolódó tartalom

Miután a turista elindult,

a háromtagú társaság a működő automatából magához vette a sértett 200 000 forintját, majd azzal elfutott.

Az eljárás során az erzsébetvárosi nyomozók megállapították, hogy a társaság másik két alkalommal is ugyanilyen módszerrel vert át külföldieket, amellyel összesen 360 000 forintot zsákmányolt.

A VII. kerületi rendőrkapitányság munkatársai a feltételezett elkövetők közül egyet azonosítottak, őt február 15-én elfogták és előállították. A 21 éves férfit üzletszerűen elkövetett lopás bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vették és indítványozták a letartóztatását.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még