Baleset

Több tucatnyian meghaltak, amikor két vonat frontálisan összeütközött Görögországban

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Több százezer forintot lopott külföldiektől három férfi

Budapesti bankautomatákból pénzt felvevő külföldi turistáktól lopott el több százezer forintot három férfi, egyiküket őrizetbe vették, társait még keresik – tudatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán a Police.hu oldalon.

A közlemény szerint a VII. kerületi rendőrkapitányság lopás bűntett miatt indított eljárást ismeretlen tettessel szemben, miután egy férfi bejelentette, hogy 2022. szeptember 21-én alkalmi ismerősei meglopták.

A bejelentő turistaként érkezett a fővárosba, majd barátaival szórakozni indult.

Az este folyamán alkalmi ismerősöket szereztek, akik elterelték a figyelmét, miközben ő pénzt akart felvenni egy automatából.

Azt mondták neki, hogy rossz az automata, nem ad ki pénzt, ezért elirányították egy másik géphez.

Kapcsolódó tartalom

Miután a turista elindult,

a háromtagú társaság a működő automatából magához vette a sértett 200 000 forintját, majd azzal elfutott.

Az eljárás során az erzsébetvárosi nyomozók megállapították, hogy a társaság másik két alkalommal is ugyanilyen módszerrel vert át külföldieket, amellyel összesen 360 000 forintot zsákmányolt.

A VII. kerületi rendőrkapitányság munkatársai a feltételezett elkövetők közül egyet azonosítottak, őt február 15-én elfogták és előállították. A 21 éves férfit üzletszerűen elkövetett lopás bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vették és indítványozták a letartóztatását.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még