Aktuális

Vlagyimir Putyin: A Nyugat külpolitikája nukleáris konfliktussal fenyeget

Hadházy Ákos személyesen kampányolt a pedofil ex-LMP-s politikus mellett

Csak felnőtteknek!

Az oldal alkalmas kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására.

Tartalma a 2010. évi CLXXXV. médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Videófelvétel is bizonyítja, hogy Hadházy Ákos személyesen kampányolt a pedofília miatt hétfőn őrizetbe vett K. Gábor mellett még 2017-ben. K. az LMP színeiben szerette volna megméretni magát a 2018-as parlamenti választáson. Hadházy, aki ekkor a párt társelnöke volt, nagyon jó jelöltként jellemezte K.-t a helyi Nagyatád TV riporterének. A gyanú szerint az őrizetbe vett férfi egy 13 éves kisfiúval kezdeményezett orális szexet.

 

„A képviselőjelölt-állítás időszaka zajlik, itt is egy nagyon jó jelöltet találtunk K. Gábor személyében, aki már kétszer volt önkormányzati képviselő” – mondta Hadházy Ákos 2017 őszén a Nagyatádi TV-nek nyilatkozva.

Budapest, 2018. április 6. Hadházy Ákos, a Lehet Más a Politika (LMP) társelnöke, képviselőjelölt beszédet mond a párt kampányzáró rendezvényén a Park Inn by Radisson Budapest szállodában 2018. április 6-án.
MTI Fotó: Kovács Tamás

Hadházy, aki láthatóan ismeri a pedofilbotrányba keveredett politikust, ebben az időszakban az LMP társelnöke volt, a párt pedig gőzerővel készült a 2018-as országgyűlési választásokra.

Kapcsolódó tartalom

Hadházy azért kampányolt a most pedofíliával vádolt K. Gábor mellett, mert a férfi Somogy megye 2. számú választókerületében tervezett indulni. K. korábban két ciklusig volt Nagyatádon önkormányzati képviselő – számolt be a Magyar Nemzet.

 

Lehet, hogy menekülni akart

Mint közismert, K.-t 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális visszaéléssel gyanúsítják, a rendőrség vasárnap elfogatóparancsot adott ki ellene, majd hétfő este el is kapták. A Metropol szerint

a 67 éves férfi egy 13 éves diákot csalt el otthonról, akit orális szexre akart kényszeríteni. Az áldozat a történtekről odahaza beszámolt a szüleinek, akik feljelentést tettek.

Az LMP pedofília miatt körözött volt politikusára hétfő este csaptak le a rendőrök Vas vármegyében.

Kapcsolódó tartalom

A feljelentés nyomán a rendőrök K. Gábor rokoni, ismerősi kapcsolatait figyelték, így akadtak a politikus nyomára, amint hétfőn Körmend felé tartott az autójával. A hatóságok szerint nem zárható ki, hogy K. külföldre akart szökni.

Fotó: police.hu

Miért cserélték le?

Az eset kapcsán a Blikk arról írt: az elfogott politikus a 2014-es országgyűlési választáson még a Negyedik Köztársaság Párt (4K!) jelöltjeként indult, majd három évvel később az LMP színeiben kampányolt. A zöld párt honlapján még hétfőn is az LMP Somogy megyei szervezetének elnökségi tagjaként jelent meg K. Gábor neve, ám a párt hétfői közleménye szerint 2017-ben kilépett a politikai formációból.

Annyi bizonyos, hogy Hadházy hiába korteskedett mellette, 2018 januárjában mégsem K.-t indították a Somogy megyei választókerületben. A jelöltcsere okait azóta is homály fedi.

Kapcsolódó tartalom

Címlapkép: Budapest, 2018. április 6. Hadházy Ákos, a Lehet Más a Politika (LMP) társelnöke, képviselőjelölt beszédet mond a párt kampányzáró rendezvényén a Park Inn by Radisson Budapest szállodában 2018. április 6-án. MTI Fotó: Kovács Tamás

Ajánljuk még