Baleset

Kigyulladt egy társasházi lakás Gyöngyösön, huszonnégy embernek kellett elhagynia otthonát

Gyermekvédelem: határozottabb fellépést vár a társadalom

| Szerző: hirado.hu
A lehető legdrasztikusabban kell fellépni a gyermekek ellen irányuló szexuális visszaélésekkel szemben – erről beszélt ifjabb Lomnici Zoltán, a Századvég jogi szakértője az M1-en. Már az ombudsman is átfogó vizsgálatot indított többek között abban az óbudai iskolában is, ahol hetekkel ezelőtt derült ki, hogy egy ott dolgozó pedagógiai asszisztensnek egy 15 éves szeretője van.

Nagy port kavart fel két hete az, ami a Krúdy Gyula általános iskolában történt. De nem egyedi eset. Az elmúlt napokban ugyanis egyre több pedofil botrány derül ki és borzolja fel a kedélyeket – hangzott el az M1 Híradójában.

„Egyszerűen ijesztő”

Csepregi Éva az M1-nek arról mesélt, hogy mennyire megdöbbentette a Krúdy-iskola esete. A népszerű magyar előadóművész úgy fogalmazott: egyszerűen ijesztő és rettentően elszomorító, hogy egy ilyen ember a gyerekeket maga köré tudja gyűjteni és mindenfélével tömni a fejüket, és szabadon garázdálkodhat egy iskola keretein belül.

Kapcsolódó tartalom

Elmondta: „Én is várom az unokámat, nagyon szeretném, hogyha egy olyan társadalomban élne, ahol ezeket egy pillanat alatt ki lehet szűrni.” Hozzátette: édesanyaként azt látja a legfontosabbnak, hogy a gyerekeinket, unokáinkat biztonságban tudjuk, intézményes keretek között is.

A lehető legdrasztikusabban kell fellépni a gyermekek ellen irányuló szexuális visszaélésekkel szemben. A szigorítások fontosságát támasztja alá egy friss felmérés is –

erről már ifjabb Lomnici Zoltán, a Századvég jogi szakértője beszélt az M1-en.

Szigorításokat várnak el

„A gyermekek elleni legdurvább vagy egyik legdurvább abúzus, ami megtörténhet, felnőttek részéről történő szexuális visszaélés vagy pláne kényszerítés vagy erőszak” – jelentette ki az alkotmányjogász, és rámutatott: a lehető legdrasztikusabban és a lehető legkeményebben kell fellépni. Elmondta: a Századvég felmérése szerint a megkérdezettek 68 százaléka szigorítást vár el.

Kapcsolódó tartalom

A gyermekek védelme a veszélyes internetes tartalmaktól és a közösségi médiaoldalak szabadságkorlátozó tevékenységével szembeni fellépés a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2026-ig tartó legfontosabb stratégiai törekvése – erről beszélt a Magyar Nemzetnek adott interjúban a szervezet elnöke, Koltay András is.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Bite Zsolt női ruhában (Fotó: hirado.hu)

Ajánljuk még