Rendkívüli

Lövöldözés történt egy németországi általános iskolánál

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Unokázós csalót fogtak a rendőrök, több nyugdíjast megtévesztett

| Szerző: hirado.hu
A budapesti rendőrök ismét elfogtak egy unokázós csalót, aki két esetben tévesztett meg idős embereket. A 28 éves férfi egy esetben 400 ezer forintot, valamint ékszereket – gyűrűket, fülbevalókat, medálokat, nyakláncokat, karkötőket – vitt magával az egyik sértett lakásából.

A Budapesti Rendőr-főkapitányságra február 17-én és 18-án két kísértetiesen hasonló esetről érkezett bejelentés. Az események közötti összefüggések alapján a nyomozók megállapították, hogy a bűncselekmények mögött ugyanazon elkövetők állhatnak.

Az első esetben egy magát rendőrnek kiadó személy hívta fel az időskorú sértettet azzal, hogy a fia autóbalesetet szenvedett. Ezután a telefont egy másik férfi vette át, aki a sértett fiának hazudta magát.

A beszélgetés során előadta, hogy megfenyegették, és a balesetben résztvevő másik autós hárommillió forintot követel tőle. A nyugdíjas sértett a hallottak alapján felajánlotta segítségét; pénzt és ékszereket ígért a telefonálónak. A XII. kerületi lakásához érkező

ismeretlen férfit beengedte az ingatlanba, majd 400 ezer forintot, valamint ékszereket – gyűrűket, fülbevalókat, medálokat, nyakláncokat, karkötőket – adott át neki, összesen 2,4 millió forint értékben.

A férfi a zsákmánnyal a helyszínről távozott.

(Fotó: Police.hu)

A második esetben a módszer ugyanaz volt; a telefonáló álrendőr a fia autóbalesetéről tájékoztatta a nyugdíjas sértettet. A beszélgetés hasonlóképp zajlott; a magát fiúgyermekének hazudó férfi pénzt kért az idős nőtől. Az átverés hatására a sértett IX. kerületi lakásában összesen 970 ezer forint értékű valutát adott át egy számára ismeretlen férfinek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztályának nyomozói két napon belül azonosították, majd 2023. február 22-én este egy XIV. kerületi hotelben elfogták a 28 éves K. Julient, aki a két időskorú sértettől átvette a pénzt és ékszereket.

A kutatás során szállodai szobájában 1,6 millió forintot, 1,3 millió forint értékű zálogjegyet, ékszereket, valamint telefonokat és SIM kártyákat foglaltak le.

Az eljárás során az is kiderült, hogy a pénzt a sértettektől mindkét alkalommal K. Julien vette át. A 28 éves férfit nyomozók két rendbeli csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, de megtagadta a vallomástételt. A XII. Kerületi Rendőrkapitányság indítványozta a férfi letartóztatását, amelyet a bíróság elrendelt.

Kapcsolódó tartalom

A férfi társait a rendőrök jelenleg is keresik, beazonosításuk folyamatban van.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még