Aktuális

Olyat tett Szoboszlai edzője, amit korábban soha senki

Mutatjuk, mikor havazhat – meglepő fordulat jön

| Szerző: hirado.hu
Jobb lesz felkészülni arra, ami a héten ránk vár.

Kedd hajnalban általában közepesen, időszakosan erősen felhős időre számíthatunk. Néhol – legnagyobb eséllyel a délkeleti határ közelében – hószállingózás, esetleg gyenge havazás nem zárható ki – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az északias szél tovább csillapodik, hajnalra már mindenütt mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és 0 fok között várható, de a szélcsendes északi völgyekben ennél néhány fokkal hidegebb is lehet.

(Forrás: OMSZ)

Napközben az ország nagyobb részén változóan felhős időre számíthatunk többórás napsütéssel, de a déli, délkeleti tájakon erősen felhős, helyenként akár tartósan borult maradhat az idő.

Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb a délkeleti határszélen fordulhat elő a reggeli órákban hószállingózás, gyenge havazás. Mérsékelt lesz a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 fok között várható, délkeleten mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

(Forrás: OMSZ)

Szerdán hazánk északkeleti felén jobbára gyengén felhős, napos vagy derült idő várható, míg a délnyugati tájak fölött közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Számottevő csapadék nem valószínű. Több helyen megélénkül az északkeleti szél. Hajnalban -7, +2, kora délután általában 8, 12 fokot mérhetünk, délnyugaton azonban hűvösebb lehet.

(Forrás: OMSZ)

Csütörtökön többnyire gyengén felhős, napos vagy derült idő vár ránk, de a délnyugati megyékben közepesen vagy erősen felhős idő valószínű. Csapadék nem valószínű. Az északkeleti szél többfelé megélénkül, a Zempléni-hegység környékén olykor meg is erősödik. A hőmérsékleti minimum -5 és +1, a csúcsérték 7 és 11 fok között alakul.

(Forrás: OMSZ)

Pénteken hazánk északi felén derült vagy gyengén felhős, napos időre számíthatunk, míg délen több lesz a felhő, de csapadék ott sem valószínű. A változó irányú szél mérsékelt marad. Hajnalban -6, +3, a kora délutáni órákban 7, 12 fok között alakul a hőmérséklet.

(Forrás: OMSZ)

Szombat közepesen felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, számottevő csapadék nélkül. Az északnyugati, nyugati szél megélénkül. A hajnali -6, +3 fokról délutánra 7 és 12 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Vasárnap erősebben megnövekszik a felhőzet, és helyenként kisebb eső, zápor, néhol esetleg gyenge vegyes halmazállapotú csapadék is előfordulhat. Az északnyugati szél nagyobb területen is megerősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 fok között alakul.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció. (Fotó: MTI/Komka Péter)

Ajánljuk még