Aktuális

Demeter Szilárd lett a Nemzeti Múzeum főigazgatója

Novák Katalin: Szeretettel várjuk a Szentatyát!

Örömmel értesültem arról, hogy Ferenc pápa hivatalosan is elfogadta a meghívásomat, és április 28. és 30. között Magyarországra látogat – közölte Novák Katalin köztársasági elnök üzenetét a Sándor-palota hétfőn az MTI-vel.

Novák Katalin Facebook-bejegyzésében a szentszéki bejelentésre reagálva azt írta: „Szeretettel várjuk a Szentatyát!”

Kapcsolódó tartalom

A Katolikus.hu-n közölt program szerint a pápát magyarországi látogatásán Novák Katalin ünnepélyesen fogadja a Sándor-palota előtti téren pénteken, majd a Szentatya udvariassági látogatást tesz a köztársasági elnöknél a Sándor-palotában. Ezt követően találkozik Orbán Viktor miniszterelnökkel, majd az állami hatóságok, a társadalmi élet és a diplomáciai testület képviselőivel a Karmelita kolostor épületében, az eseményen a pápa beszédet is mond.

A pápa péntek délután püspökökkel, papokkal, diakónusokkal, szerzetesekkel, papnövendékekkel és lelkipásztori munkatársakkal találkozik a Szent István-bazilikában.

Kapcsolódó tartalom

Ferenc pápa szombaton a többi között találkozik szegényekkel és menekültekkel az Árpád-házi Szent Erzsébet-templomban, fiatalokkal a Papp László Sportarénában, és mindkét helyszínen beszédet mond.

Vasárnap délelőtt szentmisét tart a Kossuth Lajos téren, és találkozik például az egyetemi és kulturális élet képviselőivel. A pápa hivatalos búcsúztatása a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren lesz vasárnap késő délután.

Ajánljuk még