Baleset

Felborult egy kamion az autópályán, a sofőr a helyszínen meghalt

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Tizenkét pedofil tanár ült már a vádlottak padján az utóbbi években

A 15 éves fiú diákjával viszonyt folytató pedagógiai asszisztens esete nem egyedi – erről ír a Metropol. A portál összesítést közölt az elmúlt évek hasonló ügyeiről. Ahogy írják: tizenkét pedofil tanár ült már a vádlottak padján az utóbbi években. Közben egyre több közéleti szereplő nyilvánul meg az ügy kapcsán. Mága Zoltán azt mondta: a pedofíliát nem szabad tolerálni.

 

Néhány hete robbant ki a botrány: akkor derült ki, hogy az óbudai Krúdy Gyula általános iskola pedagógiai asszisztense azzal kérkedett, hogy 40 évesen egy 15 éves fiú a szeretője. A férfit azóta elbocsátották az iskolából. A hatóság pedig gyermekpornográfia miatt ismeretlen tettes ellen nyomoz.

A férfi esete nem egyedi: tizenkét pedofil tanár ült már a vádlottak padján az utóbbi években – írja most a Metropol.

A lap összegyűjtötte az elmúlt évek legfelháborítóbb eseteit:

  • A cikk szerint egy VI. kerületi gimnáziumból például azért küldtek el egy tanárt, mert szexuális tartalmakat töltött fel közösségi oldalaira.
  • Egy csepeli alapítványi iskola nevelőjét pedig 18 év szabadságvesztésre ítélték, miután kiderült: hátrányos helyzetű gyerekekkel fajtalankodott.
  • Egy bicskei gyermekotthon korábbi vezetője pedig legalább tíz kiskorút zaklatott. A volt igazgató általában csokival, pornófilmmel vagy pénzzel hálálta meg a gyerekeknek az együttléteket.
  • És alig egy hete robbant a hír, hogy egy 13 éves lányt ronthatott meg egy történelemtanár Békés vármegyében. A gyermeket ráadásul a saját nevelőapja adhatta át pénzért a pedofil hajlamú tanárnak. Az ügyben a két férfit letartóztatták.

Kapcsolódó tartalom

Több közéleti szereplő, köztük Mága Zoltán is elítéli azokat az eseteket, amelyekre az elmúlt napokban derült fény. Szerinte a pedofilok ellen zéró toleranciát kell hirdetni.

 „Szülőként és állampolgárként is tiltakozom az ilyen aberrációt vagy annak tolerálását propagálják. Három gyermek édesapjaként is mondom: nagyon helyesnek tartom, a büntető törvénykönyv értelmében az állam a lehető legszigorúbban lép fel a gyermekek megrontóival, megbecstelenítőivel szemben” – mondta a Liszt Ferenc-díjas hegedűművész.

A kormány 2021 nyarán fogadta el a gyermekek védelméről szóló törvényt. A jogszabályok azonban – az utóbbi botrányos esetek hatására – tovább szigorodhatnak. A kormányszóvivő az M1-en hangsúlyozta:

a kormány továbbra is kiemelten kezeli a gyermekvédelem ügyét.

 „A lehető legszigorúbban fel kell lépni egy ilyen helyzetben. A kormány is meg fogja vizsgálni azt, hogy milyen módon kell hozzányúlni jelenleg a gyermekvédelmi törvényhez, ami így is szigorú, de úgy látszik, hogy talán még mindig szigorításra szorul” – mondta Szentkirályi Alexandra.

A Századvég kutatása szerint a magyarok közel 100 százaléka elutasítja, ha egy tanár egy 15 éves gyerekkel tart fenn szexuális kapcsolatot.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még