Aktuális

Demeter Szilárd lett a Nemzeti Múzeum főigazgatója

Az utolsókat rúgja a tél, a napsütéssel már érkezik a tavasz

| Szerző: hirado.hu
Észbe kapott a tél, és még gyorsan megpróbálja pótolni a lemaradását – írják az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Túlnyomóan borult lesz az ég, majd délutántól egyre nagyobb területen szakadozottá válik a felhőtakaró. Kevés helyen a déli és keleti megyékben valószínű hószállingózás, esetleg gyenge havazás, majd délután legkésőbb a keleti határnál is csökken a csapadékhajlam.

(Fotó: met.hu)

Az északi, északkeleti szelet az ország középső harmadának kivételével több helyen kísérhetik erős, a Bodrogközben olykor viharos lökések. Késő délutántól kezd veszíteni erejéből a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 5 fok között alakul. Késő estére -4 és +1 fok közé hűl le a levegő.

(Fotó: met.hu)

Estefelé változóan felhős lesz az ég, néhol hószállingózás, esetleg gyenge havazás nem zárható ki. Az északias szél csillapodik, hajnalra mindenütt mérséklődik a légmozgás.

(Fotó: met.hu)

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és 0 fok között várható, de a fagyzugos északi völgyekben ennél néhány fokkal hidegebb is lehet – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt képünk: Virágzik a hóvirág (Galanthus) az Alcsúti Arborétumban, Alcsútdobozon 2023. február 18-án. (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Ajánljuk még