Aktuális

Ellenőrizze szelvényét! Kihúzták a hatos lottó nyerőszámait

Több helyen eshet, az esőt havazás is válthatja

| Szerző: hirado.hu
Szombat reggel még többfelé eshet az eső, délelőttre megszűnik a csapadék. A nyugatira, északnyugati szelet egyre nagyobb területen kísérhetik erős, helyenként viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7 és 12 fok között alakul
(Forrás: OMSZ)

Szombat reggel még többfelé eshet az eső, majd az ország északi felében felszakad a felhőzet, délelőttre megszűnik a csapadék, és ott gomolyfelhős, napos időre van kilátás. Eközben a csapadékzóna a déli, délnyugati határvidékre szorul vissza. Estétől a visszahullámzó front hatására az északi tájakon ismét megnövekszik a felhőzet, és a déli tájakon ismét több helyen eshet.

A nyugatira, északnyugatira forduló szelet egyre nagyobb területen kísérhetik erős, helyenként viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7 és 12 fok között alakul, a déli részeken reggel, délelőtt áll be a maximum. Késő estére 1 és 7 fok közé csökken a hőmérséklet.

(Forrás: OMSZ)

Este északon is beborul az ég, a csapadékzóna pedig kissé észak felé terjeszkedhet, reggelig az ország déli negyedét érintheti. Az esőt egyre inkább havas eső, havazás válthatja.

(Forrás: OMSZ)

Az északnyugati szél helyenként megélénkülhet. A hőmérséklet hajnalban -3 és +2 fok között alakul, csak az északi szélvédett völgyekben lehet hidegebb.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még