Aktuális

Ellenőrizze szelvényét! Kihúzták a hatos lottó nyerőszámait

Gulyás: Ha hárommilliónál is több ember támogat egy ügyet, azt a kormány nem hagyhatja figyelmen kívül

| Szerző: hirado.hu
A gyermekvédelmi törvényeket és a büntetőjogi szabályozásokat át kell tekinteni – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta a kormányinfón elmondta, tűrhetetlen és gyomorforgató, hogy egy pedagógus asszisztens visszaél a szülők bizalmával – utalt ezzel az elmúlt időszakban napvilágot látott pedofilbotrányra.

Kapcsolódó tartalom

A pedagógus asszisztens ügye ismét a kormány figyelmének középpontjába állította a gyermekvédelemet – ismertette Gulyás Gergely. Amikor egy iskolában egy pedagógus asszisztens visszaél pozíciójával és a diákok bizalmával, az tűrhetetlen és elfogadhatatlan. Hozzátette: az pedig, hogy ezzel a közösségi médiában dicsekszik, beteges és gyomorforgató.

Ismertette, hogy a miniszterelnök tegnap találkozott a belügyminiszterrel a rendelkezésre álló információk alapján a tankerület korábbi vezetője kapott bejelentést az elkövetőről, azonban nem iskolai tevékenysége, hanem egy fesztivál kapcsán. Ennek ellenére felelőtlenség, hogy korábban vizsgálat nem indult, a tankerületi vezetőt azóta elbocsájtották.

A kormány úgy gondolja, hogy a gyermekvédelem ügye központi kérdés. Kiemelte: ha 3 milliónál több ember támogat egy ügyet, az egy olyan fontos kérdés, amelyet egy kormány nem hagyhat figyelmen kívül – utalt Gulyás Gergely ez alatt a gyermekvédelmi népszavazásra. Hozzátette: a korábbi népszavazásokat lényegesen kevesebben támogatták.

Mint mondta, a gyermekvédelmi törvényeket és a büntetőjogi szabályozásokat át kell tekinteni. Gulyás Gergely azt is elmondta, a kormány egyetért Bagdy Emőke nyilatkozatával, amely szerint a pedofília szexuális deviancia és büntetendő.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Gulyás Gergel miniszterelnökséget vezető miniszter (fotó: MTI/Bruzák Noémi).

Ajánljuk még