Aktuális

A Kreml tagadja, hogy Oroszország új nukleáris űrfegyver kifejlesztésén dolgozik

Bagdy Emőke: A pedofília szexuális deviancia és büntetendő! Ha nem mondjuk ki, hogy ezt nem engedjük, akkor nagy baj lesz!

A pedofília szexuális deviancia és büntetendő! Ha bármiféle más elnevezést gyártott is rá az új nevezéktan, ez akkor is a pedofília kategóriájába esik, mert a még fejlődésben lévő ifjúságnak a traumatizálásáról van szó. Ha pedig tettekre is sor kerül, akkor mondjuk ki, megrontásáról van szó – mondta Professzor Dr. Bagdy Emőke. A klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta szerint az a szemléleti szabadosság, amit az LMBTQ mozgalom előidézett, az a szabadosság irányába vezető szexuális tolerancia követelménye, célja pedig a normalitás határainak a kitágítása.

A napokban nagy port kavart, kiskorúval szexuális kapcsolatot létesítő iskolai dolgozóról szóló hírek kapcsán professzor Dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta kifejtette: ez egyértelműen pedofília. Mint fogalmazott: „ha bármiféle más elnevezést gyártott is rá az új nevezéktan, ez akkor is a pedofília kategóriájába esik, mert a még fejlődésben lévő ifjúságnak a traumatizálásáról van szó. Ha pedig tettekre is sor kerül, akkor mondjuk ki, megrontásáról van szó. Azért kell ezt nyíltan kimondani, mert az a szemléleti szabadosság, amit az LMBTQ mozgalom a legnagyobb lendülettel és szívóssággal előidézett az utóbbi időben, az a fajta szabadosság irányába vezető szexuális tolerancia követelménye, hogy nézeteikre mondjunk igent és tágítsuk ki a normalitás határait, már szinte nem teszi lehetővé a jelenségek közmegegyezéses, eredeti néven nevezését”.

Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, a pszichológiatudomány kandidátusa (MTI/Cseke Csilla)

A professzor asszony szerint a 14-18 éves kor közötti időszak nagyon érzékeny életszakasz. Az a változás, amit az egész serdülés hoz, földrengés-szerű. Átalakul a test, az idegrendszer hálózatai újraszerveződnek. Felbomlik, ami addig érvényes volt, mint „gyermeki”, és lesz egy új, ami már a „felnőtti” irányba mutat. Ebben a bizonyos nagy-nagy „kataklizmában”, ami a mentális folyamatokban történik, nagyon fontos, hogy jó kalauza, segítő támasza legyen a fiataloknak az, hogy: „Maradj önmagad!”, „Csak önmagad legyél!”.

Kijelentette: „fontos, hogy semmiféle olyan társas befolyásolás, semmi olyan más irányokba elvonzó hatás ne legyen, ami megzavarja, eltéríti, deviálja ezt az utat. A fiatalokban ebben a korban amúgy is a lázadó és új irányba történő szándékok jellemzőek, az erre a korra jellemző kalandorságot a különböző divatáramlatok is izgatják, elsodorhatják, olyan alattomosan, vagy olyan erővel, hogy mire észreveszik, hogy hova jutottak, addigra már sajnos személyiségükben sérülhetnek, szexuális vonzódásukban esetleg már súlyosan befolyásoltak lesznek”.

Kapcsolódó tartalom

És itt jön be a képbe az a veszélyes irányzat, amely azt mondja, hogy „Csak legyél szabad és nyitott!”, „Neked mindent szabad”, „Próbáld ki magad!”, „Hátha így, hátha úgy találod meg a nagyobb élvezetet”. Ez egy olyan hedonizmus irányába mozdító, a szexualitást pusztán a fizikai gyönyörre lealacsonyító álláspont és viszonyulás, ami a professzor asszony szerint nagyon kártékony, hiszen megzavarja a pszichoszexuális fejlődés saját útjának végigjárását, a nemi orientáció természetes kialakulását. Ezt ugyanis úgy kellene megtámogatni, hogy hagyjuk spontán, saját nemének megfelelően tájékozódni a fiatalt. Bagdy Emőke ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy ha a „szerelem és párkereső folyamat során mégis előfordulnának kilengések, azt is fogadjuk el, mert kiforr a felnőtti egyensúly” – mondta.

A klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta szerint ha az ifjúságot „nem zavarjuk meg erőszakosan, leggyakrabban éppen a saját nemre jellemző működések jellegzetességei erősödnek meg a másik nem iránti vonzódásképpen, ez statisztikai tény és tapasztalati bizonyosság. Ekképp a saját születési nemének megfelelő heteroszexuális vonzalom pályájára állítják a pszichoszexuális érettség útját. Ebben az érzékeny időszakban nem lenne szabad a befolyásolásnak azt az áradatát rázúdítani a fiatalokra, amit az LMBTQ irányzat propagál”.

Arra a kérdésre, hogy a védekezés, megelőzés gyökerét tehát a helyes szexuális nevelésben kell keresni, prof. Dr. Bagdy Emőke azt válaszolta: „a tudomány, a tények is odaállnak amellé, hogy ebben az időszakban hagyni kell, hogy a genetikai program szerint elinduljon a pszichoszexuális fejlődés is. Például óvodáskorban az azonos nemű szülővel való önkéntelen és programozottan zajló azonosulás végbe menjen, és az ellenkező nemű szülővel való viszonyulás is ennek megfelelően alakuljon ki. Ez automatizmus, akarjuk, nem akarjuk, ez a program. Ezt békén kell hagyni” – mondta.

Fotó: Shutterstock

A professzor asszony továbbá elmondta: amikor azt hittük, hogy ez magától értetődő gondolat, akkor az ország jeles egyetemén, továbbá különböző helyeken felütötte a fejét olyan, immár a pedagógusok képzésére és továbbképzésére irányuló „gyermekvédelmi” program, amit egy veszélyes ideológia hajt. Kijelentette: „ez a program azt üzeni a pedagógusoknak, hogy maradi, érvénytelen a „régi” szemlélet, „majd az új, toleráns és szabadelvű nézetrendszer megtanítja nekik, hogyan szemléljék a szexualitást, milyen nyelvet használjanak, ne pedig a tradicionálist, mikor beszéljenek szexuális sztereotípiáról”, és igy tovább. Ebből az optikából tekintve magamat, egy szexuálisan sztereotip lény vagyok, CISZ kategória, mert nőként férfit szeretek. Szóval, ez egy posztmodern ideológia, aminek a lényege, hogy dekonstrukcionista, vagyis a régi fogalmakat lebontja, tagadja, azt mondja „ez nem érvényes”, „ne úgy használd”, „nem úgy van”, egészen odáig, hogy „se férfi, se nő, semmi sem úgy van”. Az embereknek akkora hatalma van már, mint az úristennek, hogy még a biológiai nemét is meghatározhatja. Ebben az elféktelenedett, már nem szabad, hanem szabados világban ez az ideológia azt akarja, hogy mindent a saját képére formáljon”.

Kapcsolódó tartalom

A megengedésnek olyan elhatártalanodó folyamatát tapasztaljuk, amiben a jó és a rossz, a megengedett, szabályos és a bűnös, a törvény szerinti és a törvénytelen közti határ elmosódik, hogy meghaljon a norma, vele a normalitás fogalma, vagyis a többség által meghatározott főtörvény. Totális a szabadság, rend nélküli, vagyis már önkényesség, szabadosság.

Arra a kérdésre, hogyan lehet ezzel a folyamattal szemben felvenni a küzdelmet, professzor Dr. Bagdy Emőke azt mondta: ebben a nagy katyvaszban nincsenek nyilvános közmegegyezések arról, hogy mi jó és mi nem jó. Bár a gyermekvédelmi törvény elég nyilvánvalóan kimondja, de nem foglal büntető szankciókkal állást.

Mi azonban, a sztereotip szexualitással megbélyegzettek mondjuk ki, hogy büntetendő mindaz, ami a gyermeket fejlődésében testileg-lelkileg-kapcsolatilag károsítja, aminek traumatikus nyoma marad a személyiségben, vagy ami olyan útra viszi, ami a természetestől eltéríti. Büntetendő az is, aki ennek irányába erőfeszítést tesz. Ki kell mondanunk: a pedofília szexuális deviancia és büntetendő! Mondjuk ki, hogy ezt nem engedjük! Állítsuk fel azokat a határokat, amiben konszenzus van, amiben minden épeszű ember, aki azt szeretné, ha mondjuk szült egy lányt, akkor az lány legyen, ha szült egy fiút, akkor az fiúként folytassa az életét

Kapcsolódó tartalom

Kijelentette: látjuk, mi folyik a nyugati egyetemeken. Divat, trendi dolog az irányzathoz sorolódni, a szélsőségek úttörő hőstettek. Arra gondolok, vajon miféle alattomos gyilkos vírusok támadtak fel a nemi identitásunk ellen, mi terjed már erőszakos alattomossággal a levegőben? Ezt nagyon veszedelmesnek tartom – mondta.

Hozzátette: „ha nem statuálunk példát ezzel a konkrét esettel kapcsolatban, ha nem mondjuk ki, hogy ezt nem engedjük, akkor nagy baj lesz”.

Bagdy emőke továbbá azt is „elképesztőnek” tartja, hogy egy pedofil a képernyőn keresztül hetykén, magabiztosan, a saját vélt igazának a biztonságában az emberek szemébe vágja a „majd meglátod, hogy nagy hatalmak védelmeznek engem!” – érzetet. Azt is elgondolkodtatónak tartja a professzor asszony, hogy a pedagógusok szakszervezete óvatoskodik, s nem mer nyíltan fogalmazni, hogy az az illető a mi kollektív normáink megsértésével pedofil bűncselekményt követett el.

Muszáj éles határt vonni: állapítsuk meg, mi a jó és mi a rossz, hol vannak a határok és a törvény foglaljon állást, mert ez egy büntetendő cselekmény” – mondta Bagdy Emőke az Origonak adott interjúban.

Ajánljuk még