Interjú

Zelenszkij: Ukrajna új ellentámadásra készül

Tavasszal Magyarországra látogat Ferenc pápa

| Szerző: hirado.hu
Hivatalos állami látogatás keretébe Magyarországra látogat a pápa – írja a Katolikus.ma. Ferenc pápa legutóbb 2021. szeptember 12-én tett látogatást Budapesten.

A másfél éve tervezett látogatás húsvétot követően, április végén valósulhat meg. Azt is kiderült, hogy a Vatikán ezen a hétvégén vagy a jövő hét elején hivatalosan is bejelenti a hírt.

Ferenc pápa legutóbb 2021. szeptember 12-én tett látogatást „Európa szívébe”. Akkor a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjére érkezett, az úgynevezett orbis misét celebrálta a hősök terén. A pápa találkozott a magyar katolikus püspökökkel, valamint más felekezetek vezetőivel és a miniszterelnökkel, Orbán Viktorral, valamint az akkori köztársasági elnökkel, Áder Jánossal is hivatalos találkozót bonyolított le.

A Szentatya idén már tett egy apostoli utat: január 31. és február 5. között a Kongói Demokratikus Köztársaságot és Dél-Szudánt kereste fel. Magyarországi útját már csak egyedül egészségi állapotának változása akadályozhatja meg.

Kiemelt kép: Ferenc pápa üdvözli a híveket heti általános audienciájára érkezésekor a vatikáni Szent Péter téren 2022. november 9-én (Fotó: MTI/EPA-ANSA/Maurizio Brambatti)

Ajánljuk még