Aktuális

Lesodródott az útról egy autó Veszprém vármegyében: többen megsérültek, egyiküket mentőhelikopterrel szállították kórházba

Pokorni Zoltán vérlázítónak nevezte Karácsony Gergely működését

| Szerző: hirado.hu
Isten óvjon mindenkit attól, hogy maguk hatalomra kerüljenek egyszer. Az, amit itt csinálnak, vérlázító – mondta Karácsony Gergely főpolgármesternek célozva Pokorni Zoltán, a Hegyvidék polgármestere.

A Fővárosi Közgyűlés ülésén Pokorni Zoltán polgármester Karácsony Gergely főpolgármesternek célozva mondandóját kijelentette: „Isten óvjon mindenkit attól, hogy maguk hatalomra kerüljenek egyszer. Az, amit itt csinálnak, vérlázító. Így működni, így zsarolni, így visszaélni azzal a csöppnyi hatalommal, amit adott a nép a maguk kezébe, az fölháborító. Nem tudok mit-mást javasolni, ha van egy cseppnyi jó érzés a főpolgármester úrban, akkor azonnal visszamondja ezt a javaslatát, mert ez fölháborító, amit csinálnak.

Ismeretes: a Fővárosi Közgyűlés a tömegközlekedést érintő jelentős drágulásokról döntött. A 100E ferihegyi expresszjáraton 1500 forintról 2200 forintra emelik a jegyárat, ami jelentős drágulás. A főváros áprilistól ráadásul kivezeti az átszállójegyet, a metrószakaszjegyet, a heti jegyet és a kiegészítő heti bérletet is, tehát Budapesten jelentősen drágul a közösségi közlekedés.

Nem csak a jegyárak drasztikus emelése miatt hangos a Fővárosi Közgyűlés, hiszen a kedélyeket Karácsony Gergely milliós összegekkel kistafírozott tanácsadójának, Korányi Gergelynek a botrányos ügyei is borzolják.

Korányi Dávid és Karácsony Gergely főpolgármester (Forrás: MTVA/hirado.hu)

Az ügyben a rendőrség hűtlen kezelés gyanújával indíthat eljárást. A dollárbaloldal „kincstárnokának” tartott főpolgármesteri tanácsadónak ugyanis minden második hivatalos külföldi útja az Atlanti-óceán túlpartján fekvő Egyesült Államok fővárosába vezetett, a számlát azonban annak ellenére is rendre a fővárosi adófizetők állhatták, hogy ezek az utak egyáltalán nem kapcsolódtak Korányi tanácsadói feladataihoz. Sokkal inkább összefüggésben állhat azzal a sok milliárd forinttal, amellyel a dollárbaloldalt az Egyesült Államokból támogatta az Action for Democracy.

Bajnai Gordon és Korányi Dávid, 2009. december 3-án (Fotó: MTI/Beliczay László)

Ide tartozik, hogy Korányi felesége, Mihalik Enikő modell maga is bevallotta: több mint egy évig nem jártak Magyarországon, ugyanakkor ebben az időszakban Korányi még a főpolgármesteri hivatal fizetett alkalmazottja volt, hiszen csak tavaly november végén szüntették meg a megbízását. Karácsony Gergely korábbi városdiplomáciai főtanácsadója azért maradhatott távol a Városházától, mert 2020 júniusában a főpolgármester lehetővé tette számára, hogy munkakörét részben távmunkában, méghozzá változatlanul havi kilencszázezer forintos illetményért lássa el.

Ajánljuk még