Aktuális

Lesodródott az útról egy autó Veszprém vármegyében: többen megsérültek, egyiküket mentőhelikopterrel szállították kórházba

Elf Bart hirdető budapesti árus ellen indított eljárást a NAV

Nagy tételben e-cigarettát kínáló internetes hirdető nyomára bukkantak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) revizorai, az árussal szemben eljárás indult – közölte a NAV csütörtökön.

A közlemény szerint a budapesti árus egy közösségi oldalon, nagy tételben kínálta eladásra az Elf Bart. A NAV munkatársai rendeltek tőle 10 darabot, az árut Budapesten vették át, ahol az árus kocsijából újabb 220 illegális termék került elő. Az ügyben adószám nélkül végzett gazdasági tevékenység és jövedéki jogsértés miatt indítottak eljárást. Az árut lefoglalták.

A közleményben felhívják a figyelmet arra, hogy a NAV továbbra is kiemelten ellenőrzi az Elf Bart és a hasonló ízesített elektronikus dohánytermékeket árusítókat, tekintettel arra, hogy a többféle ízben elérhető nikotinos vagy nikotinmentes folyadékkal feltöltött, akkumulátoros, dohányzást imitáló eszköz árusítása Magyarországon illegális.

Aki Magyarországon engedély nélkül ilyen termékeket értékesít, az 5 millió forinttól akár 500 millió forintig terjedő pénzbírságot kockáztat – tájékoztatott a hatóság.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció (Fotó: Shutterstock)

Ajánljuk még