Legfrissebb

Nem szűnnek az utórengések: erős földrengés rázta meg Tádzsikisztánt

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Visszatérhet a havazás, mutatjuk, mikor

| Szerző: hirado.hu
Még három napig élvezhetjük az enyhe időt, szombaton viszont hidegfront hoz markáns lehűlést. Akár hó, havas eső is jöhet.  

Hétvégére markáns lehűlés körvonalazódik, észak-északnyugat felől hideg légtömegek ömlenek majd be hazánk fölé, mely véget vet a héten tapasztalható tavaszias időjárásnak.

Az enyhe napokat péntekig élvezhetjük, igaz,

közben csütörtökön már több felhő lesz felettünk, és sok helyen lesz szükség az esernyőkre is. Délután a Dunántúlon, majd keletebbre is egyre többfelé lehet zápor, eső.

Szombaton aztán a feltámadó széllel megérkezik a hidegfront, mely mögött több fokkal visszaesik a hőmérséklet: napközben is már csak 5–10 fokot mérhetünk majd. Erre a napra nem érdemes kirándulást tervezni, egyelőre úgy tűnik, hogy sokfelé várható eső, zápor; elsősorban a déli területeken akár kiadósabb eső is jöhet.

Kapcsolódó tartalom

Bár még nagyon messze van, s a helyzet is igen bizonytalan, de jelenleg úgy tűnik, hogy a csapadékot illetően a hétvége újra halmazállapotváltozást hozhat, azaz

nem kizárt, hogy vasárnap virradóra már havazni fog.

Erre a jelenlegi futások szerint az ország déli felén van nagyobb esély. Vasárnap hajnalban már az ország nagy részén fagyni fog, -4 és +1 fok közötti hőmérsékletekre van kilátás, napközben a szeles időben a csapadékfajták teljes palettája felvonulhat majd.

Sajnos az enyhe időjárásnak köszönhetően sok helyen elkezdtek kipattanni a rügyek a gyümölcsfákon is, és az érkező fagyok komoly károkat okozhatnak – írja az Időkép.

A kiemelt kép illusztráció. 

Ajánljuk még