Interjú

Zelenszkij: Ukrajna új ellentámadásra készül

Az ütközés elkerülhetetlen volt: 40 szentendrei ovis utazott a buszban, amikor a férfi büntetőfékezett

| Szerző: hirado.hu
Vádemelést javasol a szentendrei rendőrség a pilisvörösvári sofőr ellen, aki óvodásokat szállító autóbusz előtt büntetőfékezett, és balesetet okozott.

 

A rendőrség honlapján elérhető friss hírek szerint az 51 éves pilisvörösvári sofőr ellen a szentendrei rendőrök vádemelést javasoltak. A férfi először nem ismerte el tettét, mondván, nem érezte úgy, hogy büntetőfékezést hajtott végre, majd panaszt tett a gyanúsítás ellen. Később azonban mégis beismerte tettét, amit azóta megbánt. A férfi állítása szerint zokon vette, hogy a buszsofőr nem engedte őt besorolni, ezért ideges lett, behajtott a jármű elé és a folyamatos lassítással, fékezéssel végül ütközést okozott.

Az igazságügyi elmeorvos-szakértő vizsgálata alapján a sofőr alkalmatlan a vezetésre, ezért a jogosítványát elvették. Arról, hogy valaha vezethet-e még, legkorábban három év múlva dönthetnek újra. A sofőr ellen a közúti veszélyeztetés, illetve kétrendbeli rongálás megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárás befejeződött, az ügy iratait az ügyészségnek adták át.

Kapcsolódó tartalom

Ahogy arról a hirado.hu beszámolt, Budapest felé a 11-es útra akart jobbra kanyarodni 2022. április 6-án reggel a Szentendre, Dobogókői útról egy kisteherautó. Egy autóbusz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött. Mindkét jármű megrongálódott a kár több százezer forint volt.

Az autóbuszon negyven gyermek utazott öt óvónő kíséretében – a szentendrei ovisok kirándulni indultak.

A 3 és 6 év közötti lurkóknak és az óvónőknek nem esett bajuk, mindnyájan használták a biztonsági övet. Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

Kapcsolódó tartalom

Forrás: Police.hu

 

Ajánljuk még