Aktuális

Óriási öröm érte a Beatles legendáját

A büntető törvénykönyv és a gyermekvédelmi szabályok szigorítását szorgalmazzák a civil szervezetek

| Szerző: hirado.hu
Szigorítaná több civil szervezet a büntető törvénykönyvet és a gyermekvédelmi szabályokat a budapesti pedagógiai asszisztens botránya miatt. A múlt hét elején derült ki, hogy a Krúdy Gyula iskola csaknem 40 éves férfi dolgozójának egy 15 éves fiúval van szexuális kapcsolata, amely az oktató szerint nem probléma. Az Alapjogokért Központ szerint viszont a pedofíliára nincs bocsánat.

Több mint egy hete robbant ki az óriási botrány miszerint egy budapesti iskola 40 év körüli pedagógiai asszisztense egy 15 éves fiúval folytat szexuális kapcsolatot. Az LMBTQ-aktivista maga vallotta mindezt be egy videóüzenetben. A férfit azóta elbocsátotta a tankerület. A napokban házkutatást is tartottak nála.

Az ügy hatalmas port kavart. Egy kutatás szerint a megkérdezett szülők 96 százaléka elítéli a történteket.

Fontos a korhatárok újraértelmezése, a BTK szigorítását szorgalmazza Hal Melinda klinikai szakpszichológus is. A szakember az M1-en arról beszélt, hogy egy labilis állapotban lévő serdülő, aki biztonságra vágyik, sok esetben a szülőn kívül a tanárhoz fordul, ezért a pedagógusnak is óriási a felelőssége a diákok nevelésében.

„Hozzá fordul egy ilyen labilis és szorongó állapotban egy fiatal, és azt várja tőle, hogy megnyugvást és biztonságot kapjon, ehelyett az kvázi kihasználja a helyzetét ezekben az említett esetekben. Én azt gondolom, hogy ennél rosszabb és ennél inkább lelkileg megrontó tényező nem nagyon lehet. Hiszen az érzelmi életet is befolyásolja, akár fizikális illetve lelki traumát is okozhatnak a fiataloknak ezekben a helyzetekben. És hogyan fog az a fiatal a későbbiekben kapcsolódni, odafordulni egy felnőtthöz?” – fogalmazott a pszichológus.

Kapcsolódó tartalom

Számos civil szervezet összefogott és a Btk. szigorítását szorgalmazzák.

„Szorgalmazzuk azt, hogy vizsgálják fölül akár a gyermekvédelmi törvényt, akár a büntető törvénykönyvet a jogalkotók annak érdekében, hogy a gyermekeink a legnagyobb biztonságban legyenek” – közölte a Ficsak elnöke, Király Nóra az M1-en.

„Gyakorlatilag minden jó érzésű ember hallott most erről az ügyről, és minden jóérzésű ember azt mondja, hogy sokkal jobban oda kell figyelni, sokkal jobban kell büntetni az ilyen esetet. Az iskoláknak, óvodáknak, intézményeknek sokkal jobban oda kell figyelni arra, hogy kiket alkalmaznak. Valamilyen fajta szűrőt kell bevezetni, hogy az ilyen érzelmileg, illetve egyéb érzelmi problémákkal küzdő munkatársakat elzárják a gyerekek elől” – mondta Király Nóra.

Az „ártatlan szivárványos dumcsi” korának véget kell vetni – erről ír közösségi oldalán az Alapjogokért Központ.

Kapcsolódó tartalom

A kutatóintézet azt írja: nincs mit csodálkozni azon, hogy egyes nevelők, tanárok súlyos bűncselekményeket követnek el.

Évek óta képzik, kiadványokkal látják el őket a nyílt társadalom finanszírozta szervezetek, hogy bújjanak elő, mutassanak példát a gyerekeknek, vállalják fel legkülönfélébb szexuális orientációjukat. A kutatóintézet szerint a gyerekek körül dolgozó felnőttek addig lettek „érzékenyítve”, hogy egyesek úgy érzik , nekik a pedofília, a gyerekek megrontása is megengedett.

Az Alapjogokért Központ hangsúlyozza: a pedofíliára nincs bocsánat, a genderpropaganda pedig nem egy jópofa szivárványos dumcsi, hanem a gyerekeinkre leselkedő legnagyobb veszély – teszik hozzá.

Ajánljuk még